Вучић: Незапосленост испод 12 одсто пре краја мандата

- Срећан сам што Србија све чешће побеђује конкуренцију у региону у привлачењу страних инвеститора, рекао је премијер Александар Вучић у Крушевцу

и поручио да ће стопа незапослености пре краја мандата Владе бити испод 12 одсто, што је на просеку земаља Европске уније.

"Побеђујемо конкуренцију и захваљујући добрим, марљивим и посвећеним људима", рекао је Вучић и указао да је за Србију веома важно да сваког дана смањује незапосленост.

Вучић је, на обраћању поводом потписивања Споразума о изградњи фабрике ауто-компоненти немачког инвеститора Кромберг и Шуберт у Крушевцу, рекао да је то изгледало као немогућа мисија и празна прича, али да је  чињеница да је са 26,5 одсто, колико је била пре три године, стопа незапослености смањена на 15,2 одсто.

Премијер је истакао да је потписивање уговора са немачком компанијом веома важно за целу Србију, а не само за Крушевац и Расински округ, јер ће нова фабрика омогућити запослење за 2.500 радника, који ће производити делове за аутомобилске гиганте попут Дајмлера, БМВ-а и Фолксвагена.

Вучић је додао и да је на састанцима са представницима те компаније поручио да ће Србија дати много боље услове од било које земље у окружењу.

"Срећан сам што је Србија победила и што Србија све чешће побеђује конкуренцију у региону. Побеђујемо и захваљујући добрим, марљивим и посвећеним људима", рекао је Вучић и замолио представнике компаније да размишљају и о улагању у остале градове, попут Краљева, Крагујевца и Јагодине.

Премијер је нагласио да ће Србија поново понудити за десет одсто боље услове од осталих.

Он је додао да се поноси што је Влада у пројекат са Кромберг и Шубертом уложила као подршку 9,5 милиона евра.

"Када будете кренули у регрутовање људи, видећете да см говорио истину. Овај град је препун инжењера и машинских техничара, радника жељних да се доказују. Онда ћете брже-боље тражити састанке за нове фабрике у неком од других градова Србије", рекао је Вучић.

Србија жели још немачких компанија, закључио је председник владе и поручио да ће Влада свој посао обавити ваљано и у интересу државе, грађана и инвеститора.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести