Вучић позвао финске инвеститоре да улажу у Србију

Премијер Србије Александар Вучић почео је данас једнодневну посету Финској учешћем на бизнис форуму у организацији финске националне агенције Финпро, која представља 550 компанија те земље.

Вучић је информисао финске инвеститоре о реформском процесу и економској ситуацији, и позвао их да у што већем броју дођу и улажу у Србију.
"Не тражимо милостињу, реформе смо започели сами, без притисака споља, јер желимо да будемо модерна, економски стабилна, европска земља. Ми желимо здраву економију и тежак рад", истакао је премијер Србије.

Обраћајући се на почетку заседања, фински амбасадор у Србији Пека Орпана истакао је да финске компаније повећавају учешће на српском тржишту и да реформски процес, који спроводи српска влада, доноси конкретне резултате и побољшава инвестициону климу, што Србију чини конкурентним тржиштем.
"Српска влада и институције вољне су да дају подршку финским компанијама и зато је добро да не оклевате, већ да одмах почнете да истражујете српско тржиште", нагласио је Орпана.

Министар финансија Душан Вујовић рекао је да је Србија сада у фази када треба да буде добар домаћин, да реформише своје институције и да страним инвеститорима створи добру и сигурну инвестициону климу.
Председник Владе Александар Вучић наставља посету Хелсинкију сусретом са финским колегом Александром Стубом.
Вучић ће се састати и са председником Финске Саулијем Нинистом и министром спољних послова Еркијем Туомиојом.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести