Вулин: Неће бити масовног отпуштања

Министар за рад, запошљавање и социјалну политику Александар Вулин изјавио је да неће бити масовног отпуштања радника у државној управи и јавном сектору и да ће се водити рачуна

о сваком раднику.

– Нама није циљ никакво отпушање већ ефикаснија државна управа, да боље и ефикасније радимо и будемо јефтини, то је сва идеја. А да ће бити масовног отпуштања неће, немојте да се плашите – поручио је Вулин.

Он је новинарима након обраћања на радионици „Знањем до циља” у Београду рекао да у све што је с ММФ-ом договорено о смањењу броја запослених у државној управи улазе и они који ће отићи природним одливом, односно они који ће отићи у пензију.

– У то улази и оно што се зове природни одлив, односно у тај проценат који смо договорили с ММФ-ом улази и сваки пензионер, свако ко је отишао у пензију или је на било који начин престао да остварује радни однос у државној управи – рекао је Вулин.

Он је казао да постоје вишкови и у државној управи и у јавним предузећима, али да ће се веома водити рачуна о томе да отпуштања „првенствено имају везе с оним колико радите и с реалним потребама свих органа”. Како је додао, не може се говорити о масовном отпуштању.

– Најлакше и најједноставније би било да смо подвукли црту и отпустили све што је било пре нас. Наравно да то нећемо урадити и водићемо рачуна о сваком човеку – поручиио је Вулин.

Он је додао да је за сваког ко остане без посла предвиђен социјални програм, без обзира на то да ли се ради о државној управи или раднику у неком од 512 предузећа која су на списку Агенције за приватизацију.

С. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести