Вулин: Ревизија докле год буде било инвалидских пензија

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас да ће се ревизија инвалидских пензија радити докле год их буде било, да се обухвата читава територија Србије,

 као и да је до сада одузето 126 инвалидских пензија.
"У првом кругу је тријажирано нешто више од 15.000 пензија које су издвојене. Од тог броја разговарано је са више од 2.000 људи, а у овом тренутку 126 инвалидских пензија је одузето", рекао је Вулин новинарима након потписивања Првог протокола о сарадњи о радној активацији корисника новчане социјане помоћи.

Оценивши да је то јако висок број, он је истакао да му је "жао и да није срећан због тога, али да је то тако"."Од прегледаних, то је десет одсто, што је много", рекао је Вулин додајући да се прича о инвалидским пензијама мора завршити јер је то проблем који је требало решити пре 20 година.

Он је навео да тај процес важи за територију читаве републике и да нема никакве разлике у односу на територију и објаснио да је то нешто што ће се радити докле год има потребе и докле год се не провери свака инвалидска пензија."Докле год се не провери свака инвалидска пензија, дотле ће се радити на томе. То није ствар строгости, већ поштовање закона", навео је министар.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести