За набавку противградних мрежа 45,3 милиона динара

Покраjински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радоjевић уручио jе данас у Новом Саду

10 уговора воћарима из Воjводине коjи су добили бесповратна средства на конкурсу за суфинансирање набавке противградних мрежа, а укупна вредност уговора jе 45,3 милиона динара.

Oд тог износа jе 22,6 милиона динара намењено регистрованим пољопривредним газдинствима, а 22,7 милиона динара за правна лица.Реализациjом ових инвестициjа у Воjводини ће под противградним мрежама бити jош 58 хектара воћњака.

"Воћари у Воjводини су веома заинтересовани за ову конкурсну линиjу, jер им омогућава да под веома повољним условима набаве мреже за противградну заштиту, коjе су неопходне у свакоj интензивноj производњи", рекао jе Радоjевић, наведено jе у саопштењу.Oн jе додао да jе воћарима за ову намену на располагању jош 65 милиона динара, од 270 милиона динара колико jе предвиђено овогодишњим буџетом. Oва конкурсна линиjа отворена jе до 30. септембра.

Радоjевић jе jош додао и да ће ребалансом покраjинског буџета, за коjи се очекуjе да ће бити усвоjен током септембра, значаjна средства бити усмерена за реализациjу мера у пољопривреди.

"Поjедини конкурси за коjе влада велико интересовање воjвођанских пољопривредника биће продужени, док ће за неке бити издвоjена додатна финансиjска средства", рекао jе он додаjући да су за пољопривреднике наjинтересантниjе конкурсне линиjе складишни капацитети односно хладњаче  противградне мреже, системи за наводњавање са експлоатационим бунарима и друго.

Ресорни покраjински секретар jе позвао воjвођанске пољопривреднике и да искористе могућност да конкуришу за веома повољне кредите код Покраjинског фонда за развоj пољопривреде, а да након реализоване инвестициjе конкуришу за бесповратна средства код покраjинског секретариjата за пољопривреду, коjа потом могу да врате фонду, а да остатак исплаћуjу у предвиђеном временском периоду.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести