За наградну игру послато 1,5 милиона коверата

Грађани су до данас на шалтерима пошта широм Србије преузели 3.167.120 бесплатних наменских коверата, а послали 1.488.854 коверта са фискалним рачунима или слиповима за учешће у наградној игри "Узми рачун и победи",

саопштило је предузеће Пошта Србије.

Како се наводи, Пошта Србије је одштампала и дистрибуирала у више од 1.500 својих пословница укупно 4.820.000 једнообразних наменских коверата за ту наградну игру.

Наградна игра "Узми рачун и победи", чији је циљ мотивисање грађана да се укључе у борбу против сиве економије и подигне порески морал код грађана почела је званично 1. фебруара , бесплатним слањем коверти са најмање 10 фискалних рачуна или слипова издатих у 2017. са износима од најмање 100 динара.

Рачуни и слипови се шаљу искључиво у ковертама које се бесплатно преузимају у Поштама Србије и њихово слање је бесплатно.

На ковертама за наградну игру назначена је адреса слања, а грађани само треба да напишу своје податке - име и презиме, адресу, поштански број или адресни код, као и контатк телефон ради лакше комууникације уколико пошиљалац буде извучен.

Укупни фонд 742 награде које ће бити додељене у наградној игри "Узми рачун и победи" је 135,344 милиона динара, од којих је око 114,6 милиона динара обезбеђено из буџета, док је преосталих 20,66 милиона динара обезбедила Национална алијанса за локални и економски развој (НАЛЕД).

Наградни фонд предвиђа шест стана у Београду, од којих четири у насељу Браће Јерковић, један од насељу Степа Степановић и један стан у изградњи у Београду на води који је набављен непосредном погодбом, а међу наградама је и 50 аутомобила Фијат 500Л, три путовања за Њујорк за две особе, пет путовања у Париз за две особе и карте за Ролан Гарос, као и десет летовања у Грчкој за две особе, затим лап топ рачунари, фрижидери, мобилни телефони, телевизори, као и веш машине.

Прво извлачење награда је у директном тв преносу 11. марта на првом програму РТС-а, а јавних извлачења биће још и 18, 25. и 31. марта.

Наградни фонд је доступан на интернет страници uzmiracun.rs.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести