Задовољавајућа понуда пшенице, цена од 20 до 25 дин/кг

Понуда пшенице и сточног јечма била је на задовољавајућем нивоу у јулу, а обим понуде осталих компоненти за припрему квалитетне сточне хране били су уобичајени за овај период године.

Обим тражње се није значцајније мењао у поређењу са претходним периодом.

Продајна цена пшенице на пијацама се најчешће кретала од 20 динара за килограм (дин/кг) до 25 дин/кг.

У силосима се пшеница у ринфузу могла најчешће пазарити по цени од 16 дин/кг до 19 дин/кг.

Продајна цена сточног јечма варирала је од 17,7 дин/кг до 30 дин/кг, објављено је у билтену Система тржишних информација пољопривреде Србије (СТИПС).

Најчешћа продајна цена кукуруза варирала је на пијацама од 12,6 до 22,5 дин/кг. Продаја кукуруза у силосима одвијала се, као и претходног месеца, најчешће по цени од 15 дин/кг до 16,5 дин/кг у зависности од начина сушења и квалитета зрна.

Продајна цена сојине сачме није се значајније мењала у малопродајним објектима у Србији, а варирала је у интервалу од 61 до 86 дин/кг.

Сточно брашно се на пијацама могло пазарити по доминантној цени од 18 дин/кг. У силосима се могло пазарити по цени од 15 до 16 дин/кг, док је у малопродајним објектима цена овог производа варирала од 15 до 23 дин/кг.

Није било значајнијих промена у погледу понуде и тражње сунцокретове сачме у односу на претходни период, која се током јула у малопродајним објектима могла пазарити најчешће по цени од 36 дин/кг, што је за динар виша цена у односу на јун.

Луцеркино сено у балама протеклог месеца на пијацама и на газдинствима у Србији могло се пазарити по цени која је у зависности од обима промета варирала од 14 до 20 дин/кг.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести