Хроника
Основни суд у Новом Саду
Комисија за праћење примене и спровођења новог Законика о кривичном поступку, коју је основао министар правде и државне управе, сачинила је извештај рада од новембра прошле до краја јануара ове године.
slika
Привођење Душка Шарића
Према информацијама које је објавио црногорски недељник “Монитор”, а за које тврде да имају поуздане доказе, Дарко Шарић је 2009. године само дан пре хапшења његових сарадника у полицијској акцији “Балкански ратник”
Лидер опозиционе Алијансе за будућност Косова (АБК) и бивши председник косовске владе Рамуш Харадинај сматра да је формирање специјалног суда за злочине корак уназад за Косово.
Полиција у Чајетини ухапсила је Слађану Т. (34) због сумње да је угушила своје тек рођено дете угушила непосредно након што се породила. Према првим информацијама везаним за овај трагичан злочин,
15 милиона динара могао би Сретен Јоцић звани Јоца Амстердам да наплати од државе уколико ослобађајућа пресуда за организовање убиства хрватских новинара постане правоснажна.

Остале вести

У месту Рудница код Рашке на месту за које се верује да се налази масовна гробница 23. априла почеће прекопавање и вађење посмртних остатака, рекао је председник Радне групе за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић.
Април 17, 2014
slika
Инђија
Државна ревизорска институција (ДРИ) покренула је кривичне пријаве против бившег председника општине Инђија и актуелног потпредседника Владе Војводине и покрајинског секретара за пољопривреду Горана Јешића и још шест особа, међу којима је актуелни председник Општине Петар Филиповић,
Април 17, 2014
slika
За откривање шверца коришћен је и скенер
У заједничкој акцији царинских службеника из Одељења за сузбијање кријумчарења и припадника Министарства унутрашњих послова - Саобраћајне полиције и Жандармерије,
Април 17, 2014
slika
Власник "Делта холдинга“ Мирослав Мишковић, један од једанаесторо оптужних у случају пет путарских предузећа из „Нибенс групе“ Мила Ђурашковића, која су се урушила неколико година после приватизације, казао је пред Специјалним судом да тај „процес мора да доживи реформу у циљу утврђивања узрока пропасти предузећа“.
Април 17, 2014
slika
Владислава Червенко
Пред Основним судом у Новом Саду, почело је још једно суђење Даријану Мусићу због сумње да је пребио и злостављао Владиславу Червенко у јулу 2011. године, годину и четири месеца пре него што је и убио у свом стану у Фрушкогорској улици у Новом Саду.
Април 17, 2014
slika
Агенција за борбу против корупције поднела је ове године кривичну пријаву против десет функционера, међу којима су министарка здравља у техничкој влади Славица Ђукић Дејановић и потпредседник Владе АП Војводине Горан Јешић, због сумње да Агенцији нису пријавили имовину или су јој доставили лажне податке.
Април 17, 2014
slika
Дејан Михајлов и Војислав Коштуница
У наставку исповести о својим пословним партнерима, коју је бивши директор “Ц маркета” Слободан Радуловић пре две године послао у писму одабраним пријатељима он наводи да га је,
Април 16, 2014
slika
Новосадска плажа Бећарац
Иако је шокантни снимак сексуалног злостављања пса на новосадској плажи “Бећарац”, пре два дана предат полицији, истрага о овом бизарном случају није покренута, јер како смо сазнали,
Април 16, 2014
slika