Хроника
Министар правде Никола Селаковић
Дуги и спори судскх поступци представљају највећи проблем српског правосуђа, а основно питање које нови Закон о заштити права на суђење у разумном року треба да реши јесте однос између заштите тог права и независности судија, рекао је данас министар правде Никола Селаковић.
slika
Специјални суд у Београду
Специјални суд у Београду вратио је на допуну истраге оптужницу против четворице бивших припадника Државне безбедности, окривљених за убиство новинара и власника "Дневног телеграфа" Славка Ћурувије.Кривично ванпретресно веће наложило је Тужилаштву за организовани криминал да у року од три дана донесе наредбу о допуни истраге
Нишка полиција ухапсила је четири особе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотребу положаја одговорног лица, фалсификовање службене исправе и пореске утаје од 1,7 милиона динара, саопштила је данас Полицијска управа Ниш.
Гранични прелаз Хоргош
Цариници су синоћ на граничном прелазу Хоргош спречили покушај кријумчарења два природна дијаманта чија ће вредност бити утврђена након вештачења, саопштила је Управа царина.Дијаманти су откривени на улазу у Србију, када се у траци за путнике који немају ништа да пријаве за царињење,
Полицијска управа у Суботици
СУБОТИЦА: Суботичка полиција ухапсила је две особе због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе положаја којим су стекли 13,8 милиона динара.Припадници Полицијске управе у Суботици ухапсили су и по овлашћењу надлежног тужиоца одредили задржавање до 48 часова Г.В.Х. (50) из Суботице,

Остале вести

Фото: Р. Хаџић
– Канали за шверц цигарета од Бара до Суботице су већ око три године пресечени, али и они којима је дуго „пелинковац” отпреман у штековима у обрнутом смеру. Тога више нема, али дроге увек има, али на срећу, не у великим количинама. Најчешће откривамо марихуану и таблете.
Јул 23, 2014
slika
Бициклиста преминуо на месту несреће   (Фото: М. Митровић)
У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Хоргошу погинуо је бициклиста Јожеф Абрахам (72) из Хоргоша. Трагедија се догодила у уторак око 18.20 сати на Суботичком путу код продавнице намештаја,
Јул 23, 2014
slika
Полицајац Б. К. (27) лакше је повређен у саобраћајној несрећи која се око 11 часова догодила у Футогу. Несрећа се догодила када је полицајац, крећући се мотоциклом из правца Полицијске станице у Футогу у којој је запослен,
Јул 23, 2014
slika
Једна особа је погинула у саобраћајној несрећи која се прексиноћ око 20 часова догодила на улазу у Нови Бечеј из правца Кумана, саопштила је Полицијска управа у Зрењанину.
Јул 23, 2014
slika
Драган Марковић Маркони
Иако се о томе у јавности мало говори, по догађајима који се смењују и главним актерима тих дешавања, у нашој држави тренутно је у току прави мали рат између одређених делова МУП-а и БИА.
Јул 23, 2014
slika
Полицијски службеници нишке криминалистичке полиције ухапсили су и одредили задржавање до 48 сати С. Т. (62) из Ниша, директору Привредног друштва ''NISSA'' А.Д. Ниш и С. З. (50) из Алексинца, пореском директору Пореске управе, филијале у Нишу, саопштила је данас Полицијска управа Ниш.
Јул 23, 2014
slika
Ове године откривено 250 кила „сканка”
Појачане гужве у време годишњих одмора на граничном прелазу Батровци годинама доносе и откривање значајне количине кријумчарене дроге.
Јул 22, 2014
slika
Драган Симић
Директор „Водовода” у Ужицу Драган Симић приведен је и одређено му је задржавање због сумње да је учинио кривично дело изазивања опште опасности, преносе београдски медији.
Јул 22, 2014
slika