Хроника
Пљуште пријаве:Бојан Пајтић и Драгослав Петровић
Три нове кривичне пријаве поднело је предузеће “Оксибар” из Бачке Паланке против шефова покрајинске власти Бојана Пајтића и Драгослава Петровића. Пријаве су поднете због основане сумње да су почињена кривична дела корупције приликом субвенционирања
slika
Припадници полиције Града Београда ухапсили су једног уличног свирача код Каленић пијаце јер је, наводно, свирао на недозвољеном месту.
Фото; Ф. Бакић, архива "Дневника"
Адвокатска комора Србије оштро је реаговала данас на тврдње Министарства правде да српски адвокати нису спремни за преговоре, поручивши да је управо оно најодговорније за стање које је довело до протеста адвоката.
Стабљике дроге засађене у башти Фото: ПУ Нови Сад
У дворишту куће, у Бачу, полиција је пронашла засад биљке за коју се сумња да је марихуана, укупне тежине око 16 килограма, саопштила је Полицијска управа у Новом Саду.
Заплењено 180 килограма батака (Фото: Управа царина)
Цариници су у близини контролног пункта с АП Косово и Метохија, успели да спрече кријумчарење 180 килограма смрзнутих пилећих батака, америчког порекла. Управа царина саопштила је да су цариници, дубинском контролом на путу Лучане - Бујановац,

Остале вести

Цариници су на граничном прелазу Прешево и царинском терминалу у Крушевцу осујетили покушај илегалног преласка државне границе 10 емиграната из Авганистана и Сирије, саопштила је Управа царина.
Септембар 18, 2014
slika
Суднице су празне (Фото: С. Шушњевић)
Министарство правде Србије упозорило је јуче адвокате у Србији да обуставом рада и одбијањем разговора угрожавају безбедност грађана и њихове имовине и још једном их позвало да прекину штрајк и наставе преговоре.
Септембар 18, 2014
slika
У суд је приведен и Драган Ш.   (Фото: С. Шушњевић)
Судија Основног суда у Новом Саду, одредио је притвор до 30 дана Зорану Ј. (48) и Драгу Ш. (32), осумњиченим за изнуду 352.000 динара од некадашњег фудбалера и тренера Бранка Латаса, власника ресторана брзе хране “Шиш ћевап” у Новом Саду.
Септембар 18, 2014
slika
Парадокс нашег правосуђа је што се осумњичени олако задржавају у притвору, а то касније државу дебелео кошта. Тако и осумњичени за диловање наркотика после месец дана неоснованог притвора
Септембар 18, 2014
slika
Адвокати из целе Србије наставили данас са обуставом рада, јер им је одлуком Скупштине Адвокатске коморе Србије (АКС) до даљег забрањено да улазе и бораве у просторијама судова, тужилаштава, полиције или органа управе по било ком основу.
Септембар 18, 2014
slika
Трећи основи суд у Београду заказао је за 16. октобар почетак поновљеног суђења у процесу против десеторо оптужених да су у различитим периодима од 2002. до 2006.године у Београду,
Септембар 17, 2014
slika
Неадекватна заштита деце: Сандра Анушић  Фото: С. Шушњевић
Поводом одлуке Апелационог суда у Новом Саду да се понови суђење малолетном Крстану В. из Каћа који је у новембру 2012. године у самоодбрани ножем повредио двојицу старијих нападача који су га дуже време рекетирали и малтретирали,
Септембар 17, 2014
slika
Фото: МУП Србије
Шабачка полиција је, у наставку акције сузбијања нелегалног промета акцизних производа, дувана и дуванских производа, одузела више од 1,6 тоне дувана.
Септембар 17, 2014
slika