Брнабић: Идуће године коначно креће изградња Аутопута мира

КУРШУМЛИЈА: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да ће идуће године коначно кренути изградња такозваног "Аутопута мира" Ниш - Приштина - Тирана - Драч, а следеће године ће се ићи у прву фазу Ниш - Плочник", рекла је Брнабић.
1
Фото: Tanjug

Она је навела да, када се заврши прва фаза, биће много лакше аутопутем доћи и до Прокупља и Куршумлије, а да ће тада бити лакше доводити и инвеститоре, као што ће бити лакше и малим и средњим предузећима да се шире и повезују са целом Србијом и да извозе.

Премијерка Брнабић и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишли су данас фабрику "Симпо Шик" у Куршумлији и Специјалну болницу за рехабилитацију "Жубор" у Куршумлијској бањи.

Брнабићева је додала да је кључна ствар код интерних миграција инфраструктурно повезивање, а да је страшно данас размишљати колико је далеко Куршумлија да се стигне до ње, те да је управо из тог разлога толико важан пројекат "Аутопута мира".

"Невероватно ми је да у Скупштини сваки пут морам да браним тај пројекат, као да опозиција никада није била у Топлици и видела колико је тај аутопут важан за Прокупље, Куршумлију, за целу Топлицу", казала је Брнабић.

Напоменула је да су два највећа задатка Владе Србије у вези са Куршумлијом управо део аутопута Ниш - Плочник и измена закона о јавној својини, како би се извршила приватизација Куршумлијске бање.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести