Светска пољопривреда у Новом Саду од 15. до 21. маја

НОВИ САД: Новосадски сајам ове године обележава 95 година постојања, а јубилеј обележава и Међународни пољопривредни сајам, јер је 85. пут како се у Новом Саду представљају достигнућа у пољопривреди.
poljoprivredni sajam, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Ове године 85. међународни пољопривредни сајам отвориће капије од 15. до 21. маја, а на највећој сајамској приредби из области аграра у региону представиће се око 1.500 излагача из 60 земаља, речено је на јучерашњој коференцији за новинаре на Новосадском сајму.

Интересовање за учешће на 85. међународном прољопривредном сајму је изузетно, а о томе сведочи и то што су су изложбени капацитети попуњени раније него претходне године, рекао је извршни диркетор за сајамску делатност на Новосадском сајму Борис Надлукач.

Како најављује, изузетно ће квалитетна бити изложба пољопривредне механизације, а поред  Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механцизације које окупља 20 чланица, многи ће се представити и самостално, па ће на сајму моћи да  се виде и купе најпознатији светски брендови пољопривредне механизације по повољнијим ценама.


На поклон два трактора и фреза

Током Међународног пољопривредног сајама посетиоци с купљеним картама у прилици су да учествују у поклон игри. Ове године очекују их веома вредни поклони.

Агропанонка ће даровати трактор “беларус 622” и  рото фрезу “хисарлар”, док ће један трактор даровати Компанија КИТЕ, заступник Компаније “Џон дир”у Србији. Будући да “Џон дир” ове године обележава 100 година производње, један посетилац Међународног пољопривредног сајма ће с ове приредбе извести трактор “џон дир 5045 д”


По његовим речима, припремљено је и низ других изложби, међу којима се свакако издвајају Национална изложба стоке, те Изложба органске производње и производа с ознаком географског порекла, а представиће се и занатске пиваре.

Током сајма биће одржана и стручна предавања, представљени новитети, а привредници ће разговарати на Б2Б састанцима.  

По речима генералног секретара Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механцизаје Ђорђа Мишковића, на сајму ће бити изложени најновији модели светски познатих произвођача пољопривредне механизације. Он је указао да се очекује да ће, уз субвенције које обезбеђује држава за куповину пољопривредне механизације, и током овог сајма бити  подмлађен возни парк на нашим њивама.

Излагачи пољопривредне механизације добро су се припремили за наступајућу приредбу јер ће бити приказан велики број новитета, а изложени експонати продаваће се уз сајамке попусте, који ће се кретати и до 30 досто. Уз то припремљени су и специјални услови финансирања, као и друге погодности.

Улазнице за Међународни пољопривредни сајам коштају 600 динара, а за колективне посете 400 динара. Ђаци и студенти, који такође организовано псоете ову приредбу, улазницу ће плаћати 200 динара, колико кошта и карта за пензионере и децу од 7 до 12 година. Породични дан ће бити у петак, 18. маја.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести