Легенда о Коловрату најгледанији руски филм (видео)

"Легенда о Коловрату" прети да постане најгледанији филм у историји руске кинематографије, а почетак биоскопског приказивања у Русији надмашио је "Викинга".
Kolovrat/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења у различитим историјским изворима и легендама. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат", каже један од двојице редитеља Џаник Фајзив, српској публици познат по филму "Турски гамбит".

То је, како истиче, прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације. У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света. Како су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу.

Ипак, њихове планове квари тај мали одред снажних јунака на челу са мистериозним храбрим ратником.

Буџет филма од близу 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства.

Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило преко 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара.

Управо због тога и не чуди да је више од 80 земаља и пре премијере откупило права за овај филм.

Филм, који су режирали Фајзив и дебитант Иван Шуркховетски, у српске биоскопе стиже 4. јануара, а главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александр Илин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести