Три награде за српски филм "Ми смо видели лето" у САД

ЈУТА: Кратки играни филм "Ми смо видели лето" у режији младог српског редитеља Николе Стојановића освојио је чак три награде у САД на 13. Ред Рок филм фестивалу у Јути, саопштили су из Филмског центра Србије.
f
Фото: Promo/fcs.rs

Филмови су приказани на фестивалу у новембру 2019. године, али су награде стручног жирија проглашене у мају 2020. због компликација у вези са ковидом-19.

Призор из филма "Ми смо видели лето" је освојио Велику награду жирија у конкурентцији кратких играних студентских филмова.

Јелена Тјапкин је добила Награду за најбољу глуму у кратком играном филму, а филму је припала и Аглет награда за најбољу краткометражну продукцију.

Филм говори о тинејџерки која се сели у Калифорнију и за собом оставља све што је икада волела. У свом замрлом радничком граду у Србији, последње дане проводи са двојицом пријатеља из детињства. Напуштена места буде сећања из ратног детињства, а двојицу момака раздире љубав према истој девојци.

Режију филма потписује Никола Стојановић, а сценарио Нађа Петровић.

Остатак екипе чине продуценткиње Тијана Савић и Анђа Зикић, директор фотографије Младен Теофиловић, а филм је монтирао Никола Стојановић.

Главне улоге тумаче Јелена Тјапкин, Никола Павловић и Марио Вречо, док су епизоде остварили Милијана Кравић, Бобан Илић, Јелена Раденовић, Гордана Сеизовић, Сања Стојановић.

Иначе, филм "Ми смо видели лето" је проглашен на 66. Мартовском фестивалу за најбољи кратки играни филм у националној селекцији, након чега је приказан на бројним фестивалима у земљи и иностранству.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести