Ноћ књиге - нова издања, попусти, поклони, све то до поноћи

БЕОГРАД: Ноћ књиге одржава се сутра, у петак, 15. децембра од 17 сати до поноћи у свим Делфи књижарама и Лагуниним клубовима читалаца у Србији и региону под покровитељством Еуробанк.
knjige
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Попусти на Лагунина издања за једну књигу биће 25 одсто, за две 30 за три 35, а за четири и више 40 одсто. 
У Ноћи књиге учествује и педесет других издаваца, а попусти на њихове наслове биће до 20 одсто. 
Страна издања ће се продавати с попустом од 20 одсто, а гифт програм 10 одсто. Попусти важе и на сајту Делфи књижара www.delfi.rs
Уз сваку куповину обезбеђени су поклони.
И ову Ноћ књиге обележиће бројни хитови домаће и стране књижевности.
Ексклузива која ће обрадовати све читаоце јесте објављивање новог романа Арундати Рој "Министарство неизмерне среће" у преводу Маје Трифуновић. 
Након светског успеха који је ова Индијка стекла романом "Бог малих ствари" читаоци су двадесет година чекали њено ново књижевно дело. 
"Министарство неизмерне среће“ је истовремено болна љубавна прича и одлучна побуна, испричана час шапатом, час криком, кроз сузе и покаткад уз смех. Њени јунаци су људи које је свет у ком живе сломио, а љубав и нада опет подигли на ноге.
"Поноћно сунце" је нови роман омиљеног писца кримића на овим просторима Јуа Несбеа и појавиће се специјално за Ноћ књиге. 
Док чекамо Несбеа да нас посети у мају следеће године, читаћемо још један кратки роман новог криминалистичког жанра који су одлично прихватили и критичари и читаоци.
Мајстор приповедања Нил Гејмен аутор је чувених нордијских митова у новом светлу у књизи "Нордијска митологија". 
Гејмен у древној митологији одавно налази надахнуће за маштовите светове свог стваралаштва, а ове древне приче читају се готово као роман. 
Повест поциње стварањем девет светова из легенде, детаљно се бави доживљајима богова, патуљака и дивова, и достиже врхунац када наступи Рагнарок, сумрак богова и поновно родење света и људи.
"Ђавољи накот“ је нови роман уважене канадске књижевнице Маргарет Атвуд. И она се прикључила пројекту Хогарт Шекспир и поново је испричала Шекспирову "Буру". 
Ова драма о чаролији, освети и новој прилици у тумачењу Маргарет Атвуд, добитнице Букерове награде, води нас на узбудљиво путовање испуњено илузијама, изненадењима и чудима.
Дејвида Мичела је "Вашингтон Пост" назвао "књижевником који нам показује будућност књижевности“. У свом новом роману "Слејдова вила“ премошћује пет деценија, спаја многе жанрове и неодољиво води ка драматичној завршници, дајући оригинално и мајсторско тумачење класичне хорор теме – приче о уклетој кући.
"Сестра из сенке“ је трећа, заносна прича из серијала "Седам сестара" Лусинде Рајли, која преноси читаоце из величанствених планинских и језерских предела у Кент, прекрасну "башту Енглеске". 
Звезду траг доводи у једну антикварну књижару у Лондону, и ту јој се отвара читав један нови свет...
Радећи у државној служби, Вук Караџић је био сведок Милошевом деспотском владању, о чему је оставио упечатљиво сведоцанство. 
Због експлицитног језика и незгодних појединости, политички, морално или на неки други начн неприкладних, било је готово и незамисливо објавити ово сведочанство за пишчева живота, па је Вук запечатио спис уз аманет да се не отвара до краја XIX века. 
Овај спис Лагуна први пут објављује као засебну књигу под називом "Тајна историја Милошеве Србије".
Књига спасена од заборава је "Затворенице: Албум женског одељења Пожаревачког казненог завода са статистиком“, објављена 1898. 
То је прва публикација такве врсте у српској култури. Књига, коју је приредила Светлана Томић, објављена је у Лагуниној едицији "Савременице" и садржи предговор Милутина А. Поповића. 
У њој је 35 прича о затвореницама са илустрацијама и фотографијама. Сведочанства ових "опасних жена“ осветљавају једну мало познату, табуизовану сферу о патњама, али и злочинима у другој половини XIX века. 
Едиција "Савременице" је настала у жељи да се освежи или употпуни наше културно памћење о сложеном раду значајних Српкиња из XIX и с почетка XX века, као и о историји приватног живота жена тог доба.
"Крв и сапуница" је роман првенац младог романописца Младена Марковића, прича о љубави и злу. Кад један обичан курирски послић између два стара криминалца поде наопако, Марков и Маринин живот преокренуће се у борбу за опстанак, а све што знају о себи биће доведено у питање - у кошмару насиља, бизарних злочина и ироничних обрта које ће им приредити неупокојена прошлост.
У "Ноћи књиге" премијерно ће се појавити и "Најчуднија књига на свету" чиме се завршава пројекат започет почетком године у коме је учествовало више од 1300 малишана. 
Педесет изабраних литерарних и ликовних радова који се налазе у овој књизи најбоље одсликавају како су деца од 7 до 15 година доживела идеју о најчуднијој књизи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести