Боно Вокс: Мало је европских пројеката, погледајте Холивуд

БРИСЕЛ: Ирска рок звезда Боно, фронтмен светски признате групе У2, састао се у среду с председником Европског парламента у Бриселу где је одржао говор у којем је подсетио на своју личну повезаност с европским идентитетом.
bono
Фото: Epa (Riccardo Antimiani)

Током посете Европском парламенту певач групе У2 поздравио је европске институције као „мозак који ради на унапређењу живота Европљана“ и „срце које гласно куца“.

Даблински рокер и активиста у борби против сиромаштва није споменуо Брегзит током разговора с председником ЕП-а Антонијем Тајанијем, али је рекао да су потребни проевропски гласови у време када „људи преиспитују Европу“.

Као уметник верујем да имам улогу у романтизовању идеје Европе и могу да је видим као нешто топлокрвно, рекао је Боно.

Описујући себе као „Европљанина, али и Ирца“, Боно је навео да је Европа изгубљена у недостатку позитивног уметничког деловања које се може видети у америчким филмовима и песмама.

Ако погледате само Америку и размишљате о Холивуду и како је овековечио идеју америчког сна... и онда када размишљате о уметницима који учествују у европском пројекту, примећује се да их нема толико, додао је Боно, преноси Н1.

Председник ЕП Антонио Тајани захвалио се певачу на његовом ангажману у европском пројекту, додавши: Ако желимо заштитити наше грађане, треба нам европски кишобран.

Боно је посетио Брисел због разговора о јачању партнерства између Европе и Африке, коју је окарактерисао као „невероватну прилику“.

Док се Америка празницима одмара од великих идеја, ми треба да седнемо за сто с афричким партнерима и преузмемо свет, поручио је Боно.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести