Божо Врећо 14. децембра у Сава центру

БЕОГРАД: Свестрани уметник, врхунски интерпретатор и аутор севдалинки Божо Врећо одржаће концерт 14. децембра у Сава центру у Београду, најавили су организатори.
bozo vreco
Фото: Youtube Printscreen

Пед публику регионално престижног Сава центра, годину дана од успешног првог сусрета, враћа се "уметник анђеоског гласа, који лечи душу и отвара срце" како је о уметнику писао чувени Њујорк Тајмс. 

О томе сведоче јединствене и гласовно раскошне Божине интерпретације у песмама какве су "Лејлија", "Пандора", "Елма", "Ко ли ноћас милује ти косу" или "Мени си била вриједна".

"Пуно ме тога веже за Београд. А београдска публика је јако захтевна и суздржана, али ако је освојите она је ваша и бескрајно вас воли", каже Божо Врећо.

Као лирски тенор са огромним вокалним распоном и са необичним визуалним идентитетом, Божо Врећо изазива олује ентузијазма и инспирације код своје публике. 

Доказ томе су распродате познате концертне хале, позоришне дворане, као и сакрални објекти у којима наступа широм Европе и света.

По завршетку факултета археологије на факултету у Београду, у звању магистра, Божо Врећо, рођен у Фочи, одлучује се за нови почетак, у ком музика преузима у потпуности његов живот, постаје мисија и једини циљ

Сели се у Сарајево, центар севдаха и у кратком периоду осваја срца својим гласом.

Са својим првим сарајевским бендом Халка објављује албум "Халка" 2013. године, а потом годину дана касније и издање "О љубави" (2014). 
У соло каријеру креће албумом "Мој севдах" (2014), на ком се, поред интерпретација познатих, налазе и његове нумере.

Божо Врећо 2016. године објављује литерарни првенац - аутобиографски лирски роман "Мила", који је добио назив по Божиној мајци, написан је у форми дневника, у којем кроз прозне и поетске записе о одрастању, породици, севдаху и уметности, доминирају емоције.

Улазнице за београдски концерт Боже Врећа 14. децембра су у продаји по ценама од 1.500, 1.800, 2.100 и 2.500 динара на благајни Сава центра, као и преко мреже и продајних места www.тицкетс.рс .

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести