Тријумф Гамбина и Масгрејвс, најбољи рокери Грета Ван Флит 

ЛОС АНЂЕЛЕС: На синоћној 61. додели "Греми" награда тријумфовали су репер Чајлдиш Гамбино (Childish Gambino) и Кејси Масгрејвс (Kacey Musgraves) са по четири освојене награде, док је Лејди Гага (Lady Gaga) отишла кући са три награде, између осталог и за поп изведбу у дуету коју је освојила са Бредлијем Купером (Bradley Cooper). 
Lopez Dzenifer/Fonet
Фото: FoNet

"Греми" за најбољи рок албум освојили су фаворити публике "Greta Van Fleet", а млади рокери из околине Детроита синоћ су доминирали у рок категоријама, те су поред номинације за најбоље нове извођаче, били номиновани за најбољу рок песму и најбоље рок извођење. 

Њихова појава на гламурозној додели најважнијих музичких награда у свету изазвала је доста пажње, а церемонију у чувеном "Стејплс" центру у Лос Анђелесу водила је Алиша Киз (Alicia Keys), икона Р&Б сцене и добитница невероватних 15 "Гремија". 

У преносу који су пратиле десетине милиона гледалаца широм планете наступили су још и Лејди Гага, Дајана Рос, те Кети Пери у специјалном омажу Доли Партон, али и звезде овогодишњег "Егзит" фестивала и састав номинован у категорији за најбољи денс албум, "Sofi Tukker".

Фото: FoNet

Добитница престижне награде "Најбољи албум године" је Кејси Масгрејвс, а међу номинованима били су Cardi B, Drake, Post Malone и Janelle Monaе. 

Награде за издање и песму године добио је управо Гамбино за сингл “This Is America”, и то у жестокој конкуренцији међу хитовима попут “All The Stars” Kendrick Lamara и СЗА и Дрејковог хита “God's Plan”, те нумере “Shallonw” коју изводе Лејди Гага и Бредли Купер. 

У категорији за најбољег новог извођача, тријумфовала је поп звезда Дуа Липа, а међу номинованима била је и тренутно најпопуларнија рок група "Greta Van Fleet" коју ће домаћа публика имати прилику да гледа на овогодишњем Егзиту.

У категорији за најбољи поп албум победу је однела Ариана Гранде са издањем “Sweetener”, док је "Греми" за најбољи реп албум “Invasion of Privacy” освојила Cardi B, чиме је постала и прва жена која је тријумфовала у тој категорији. 

За најбоље рок извођење постхумно је награђен некадашњи фронтмен састава "Audioslave" и "Soundgarden" Крис Корнел за нумеру “When Bad Does Good”. 

Француски тандем "Justice" кући носи "Гремија" за најбољи dance/electronic албум, а били су номиновани уз још једне звезде "Егзит" фестивала, њујоршки састав "Sofi Tukker".

Овогодишње Греми награде имале су рекордне 84 категорије, а најважније су свакако оне за албум године, песму године и најбољег новог извођача. 

Такође, од ове године уведена је новина ради већег диверзитета у музици, те је уместо традиционалних пет, у неким категоријама било чак до осам номинованих, а највише су имали Ламар са осам, те Драке са седам номинација. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести