Неприкладно и необјашњиво отказивање пројекције „Балканске међе“

БЕОГРАД: Министарство културе и информисања не одобрава отказивање пројекције филма „Балканска међа“ у Бујановцу, а одлуку надлежних у Дому културе види као неприкладну, необјашњиву и политички провокативну, јер долази у тренутку када, како наводе, читава Србија обележава 20. годишњицу трагичних збивања која су се нашла у том запаженом филмском остварењу.
Ministarstvo kulture i informisanja Foto: Ministarstvo kulture i informisanja
Фото: Министарство културе и информисања Фото: Министарство културе и информисања

Министарство културе и информисања са забринутошћу и неодобравањем гледа на такав чин, стоји у саопштењу.

Дистрибутери филма потврдили су да је пројекција филма „Балканска међа“ у Дому културе у Бујановцу прекјуче отказана без образложења и без обзира на чињеницу да је постојало велико интересовање публике за овај филм. 

Оваквим потезом још једном постајемо сведоци неуобичајене појаве да уметност доживљава забране. „Балканска међа“ шаље поруку о неопходности неговање мира и разумевања између Срба и Албанаца и зато желимо да верујемо да ће и наши грађани на југу Србије моћи да га погледају, јер никада неће постојати довољно добар мотив који оправдава забрану било ког филма, наведено је у саопштењу које су потписали Милош Биковић и Миодраг Радоњић из продукцијске куће „Архангел студиос“.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести