Суђић уметнички директор Бемуса, Фест има нови одбор

БЕОГРАД: Нови уметнички директор Бемуса је Бојан Суђић, а Секретаријат за културу именовао је и комплетно нови одбор ФЕСТА, потврдио је градски секретар за културу Иван Карл. 
bojan sudjic
Фото: Youtube Printscreen

Бојан Суђић је је наш цењени диригент и познавалац музике и свакако заслужује  подрску струке и поверење критике и мислим да ће бити ветар у леђа консолидовању најважније београдске музицке манифестације, казао је Карл. 

Према његовим речима, додатни разлог за оптимизам у будућности Бемуса да је именовање председник одбора Милана Лазовић, који је највећи део професионалне каријере везао за уметничку музику. 

Пред њима је озбиљан задатак и тимски рад с колегама Јованом Колунџијом, Братиславом Петковићем, Јеленом Јанковић Бегуш и Милицом Кадић, које су протеклих неколико месеци улозиле велики труд у припрему јубиларног 50. издања.

Што се Феста тиче, Карл истиче да је именован комплетно нови одбор фестивала. 

Имамо комплетно нов одбор, у који су усли Милош Ђукелић, син најуспешнијег селектора у историји Феста Небојше Ђукелића, иначе филмски редитељ с великим искуством у копродукцијама и адвертајзингу и добрим пословним везама у свету, Драган Караџић, медијски струцњак и заменик председника управног одбора РТС-а, Драган Јеличић, уредник филмског програма ТВ Пинк и некадашњи селектор фестивала, Дамир Хандановић, директор ЦЕБЕФ-а, установе која је изврсни продуцент и организатор фестивала, каже Карл, такође члан новог одбора.

Он каже да неће бити промене уметничког директора Феста. 

Колега Југослав Пантелић има моју подршку да настави да програмски води фестивал, а уверен сам да ће у овом одбору имати конструктивно и креативно усмерење, казао је Карл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести