Чланови СНС-а у општинама Стари град, Параћин, Шабац...

Чланови Српске напредне странке ушли су у просторије неколико скупштина локалних самоуправа у Србији да, како су навели, добране вољу грађана и спрече насиље.
1
Фото: Танјуг/ Душан Аничић

Поред општина у којима СНС и коалициони партнери имају већину, ушли су и у општине у којима је на власти опозиција, као што су Стари Град, Параћин и Шабац.

Одборници Српске напредне странке у Скупштини Шапца саопштили су да су данас ушли у просторије Градске управе и да су се на тај потез одлучили како би чували институције и одбранили достојанство тог града, јер је, како кажу, све оно што последњих месеци ради градоначелник Небојша Зеленовић испод сваког достојанства. 
"Овим потезом желимо да искажемо и протест и незадовољство због насиља које део опозиције предвођен “Савезом за Србију” континуирано спроводи над грађанима и институцијама", наводи се у саопштењу одборника СНС Шапца.
Оцењују да раде по истом сценарију као 2000. а да у "својој бахатости, отворено прете чак и државном врху Србије".
"Грађани Шапца посебно су узнемирени поступцима оних који би без избора да приграбе власт, нарочито јер је један од лидера “Савеза за Србију” градоначелник Шапца Небојша Зеленовић", каже се у саопштењу и ддоаје да под паролом слободе градоначелник Шапца одлази у друге градове где ту своју такозвану своју “слободу” исказује уништавањем туђе имовине.

Према извештајима ТВ Шабац, представници СНС они не желе да оду и кажу да ће ту седети до даљњег. Изјаву за ТВ Шабац нису желели да дају, а кажу да им је једини захтев престанак насиља опозиције у Србији.

У зграду општине Параћин данас око 14 часова ушло је око 50 активиста Српске напредне странке (СНС), сели су у салу Скупштине општине која се

користи за седнице и носе транспаренте, саопштила је Демократска странка, наводећи "нису јасни мотиви за тај догађај".

"Да су се најавили да се боље припремимо, овако можемо само да их послужимо соком и кафом. Занимљив перформанс, предлажем да се слична акција спроведе и сутра у Београду по угледу на напредњаке у Параћину", написао је друштвеним мрежама председник општине Параћин Саша Пуновић.

 "Окупили смо се овде и остајемо", рекла је Танјугу, чланица Уније жена СНС Анита Нешић.

"На овај начин шаљемо снажну поруку да грађани Србије нису заслужили да буду жртве насиља које спроводе тајкуни и фашисти које предводи тзв. Савез за Србију", рекла је она.

Овде су због свега што председник општине Параћин Саша Пауновић годинама ради у тој општини, додала је она и истакла да је "Саша Пауновић очигледан пример како се пљачка држава и грађани Србије и како се уништава привреда једне општине".

Нешић тврди да грађани Параћина годинама трпе Пауновићеву тортуру, лоповлук, бахатост, остају без посла, изложени претњама.

"Пауновић очигледно ради све што кажу његови ментори Ђилас, Јеремић и Обрадовић, а све то иде на штету грађана Србије", рекла је Нешић.

„Одборници и чланови СНС упали су данас после 16 часова у општину Стари град, али нису имали никакве захтеве, а обезбеђење их је пропустило у

Велику салу Општине, где гледају говор председника општине Марка Бастаћа са протеста #1од5милиона“, саопштено је из београдске општине Стари град.

У саопштењу се оцењује да су активисти и одборници СНС ушли у салу "по наређењу" заменика градоначелника Београда Горана Весића, ада у сали гледају и "спотове о акцијама којима опозиција скреће пажњу јавности на све бесмислелне пројекте ове криминализоване, нестручне и бахате градске власти".

Присутни су и председник општине Стари град Марко Бастаћ, председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић, начелник Управе ГО Стари град Андреј Белингар као и чланови Већа општине Стари град, наведено је у саопштењу.

Весић: Представници опозиције су као рогови у врећи

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да информације о плановима Савеза за Србију стижу од самих представника опозиције јер се они, како је оценио, слажу као "рогови у врећи".

"Много људи из опозиције нам говори шта планирају да ураде јер су они као рогови у врећи. Неки су за штрајк глађу, неки против. Неки су за то да се упадне у државне институције, а неки не смеју то да ураде. Стално причају једни против других и преносе нам шта ови други намеравају да ураде", рекао је Весић новинарима на конференцији у Старом двору.

Он је подсетио да део опозиције бојкотује рад Скуштине града Београда, али да су уредно узели дневнице.

"Скупштина града је место где се воде политичке расправе. Ту треба да расправљамо и покушамо да заједнички радимо нешто добро за Београд. Надам се се да ће се дозвати памети, да ћемо вратити дијалог у институције и ту решавати проблеме који постоје", истакао је Весић.

(Дневник, агенције)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести