Дачић и Миланези: Односи Србије и Италије на високом нивоу   

ТРСТ: Министри иностраних послова Србије и Италије Ивица Дачић и Енцо Миланези оценили су да данас да су политички односи две земље стабилни и веома развијени, и да постоји интерес да се политички дијалог интензивира кроз билатералне посете на високом нивоу, као и за проналажење заједничког интереса за јачање регионалне сарадње, инфраструктурног повезивања, европских интеграција и безбедности.  
d
Фото: Tanjug (video)

Како се наводи у саопштењу Министарства споljних послова Србије, у сусрету у Трсту, на маргинама састанка министара спољних послова Централно-европске иницијативе (ЦЕИ),  Дачић је подсетио да се ове године обележава јубилеј - 140 година од успостављања дипломатских односа и 10 година стратешког партнерства две земље.  Он је захвалио на континуираној и недвосмисленој подршци Италије, која је и заговорник проширења ЕУ, у процесу евроинтеграција Србије и региона Западног Балкана.

Дачић је поновио интерес Србије за даljе унапређење економске сарадње са Италијом, као једном од најразвијенијих области односа две земље. Он је такође информисао министра Миланезија о актуелној ситуацију у региону и дијалогу Београда и Приштине, нагласивши да је Србија посвечена дијалогу упркос неразумним потезима Приштине. Министар Миланези је изразио задовоljство нивоом билатералне сарадnjе са Србијом, која се одвија без отворених питања. Поред редовне размене мишљења о темама од обостраног интереса, посебно је издвојио област билатералних економских односа и пренео да италијанске компаније настављају да показују интерес за инвестирање у Србији.         

Он је, такође, прихватио позив министра Дачића да у најскорије време посети Србију. Дачић и Миланези су потврдили наставак политичког дијалога, уз интензивирање економске сарадnjе у наредном периоду, додаје се у саопштењу српског МСП-а.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести