Дачић тражи извињење Тиране због увреда и фалсификата

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да од званичне Тиране очекује извињење али и да осуди и дистанцира се од изјаве вршиоца дужности министра за Европу и спољне послове Гента Цакаја којом је увредио државу Србију и њено руководство.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

"Реч је о најгрубљем фалсификату догадаја на Косову и Метохији због цега очекујем и извињење Владе Републике Албаније", рекао је Дачић и подсетио да је тај функционер Владе Албаније измеду осталог, рекао да је Србија током сукоба на Косову и Метохији „одговорна за убиство више од 12.000 Албанаца, масовну депортацију више од милион људи и милионе долара штете, да то нису били појединацни случајеви, већ директно спонзорисани од српске државе“.

Функционер албанске владе још оптужује Србију да има "криминалну прошлост" и да су тадашњи политичари и чланови парамилитарних група "на челу данашње Србије".

Изјава Гента Цакаја ни на који начин не доприноси добросуседским односима Београда и Тиране и директно је у супротности са настојањима руководства Србије да унапредује добросуседске односе са Албанијом и на тај нацин допринесе стабилности и развоју цитавог региона, наводи Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести