Ђукановић о захтевима опозиције: Гомила фраза, алиби за бојкот

БЕОГРАД: Функционер СНС Владимир Ђукановић рекао је да су захтеви опозиције везани за изборне услове ''гомила фраза'' и да је то алиби да бојкотују изборе.
vladimir djukanovic
Фото: Tanjug (B. Slavković, arhiva)

Четрдесет и два захтева стручног тима су нешто о чему не треба да се разговара, то је бесмислено, гомила фраза. О предлозима Црте, Транспарентности и ЦеСида хоћемо да разговарамо, казао је Ђукановић за Н1.

Како је рекао, право сваке странке је да се одлучи за бојкот и додаје да су захтеви које су поставили на округлом столу бесмислени.

Да се смене чланови РЕМ-а. Како ја да сменим некога кога је СПЦ предложила? Не можете да их смените, имате члан 16. у коме се каже неопходно је прибавити мишљење свих цланова Савета па тек онда разрешење, казао је Ђукановић и додао да не постоји законска могућност за тако нешто.

Ово су алиби захтеви да би могли да кажу идемо у бојкот. Траже да Вучић не иде у кампању. Па где то има, рекао је он.
За бирачки списак је навео да је власт 2011. поцела ревизију и да је списак "никад бољи и сређенији".

Имали сте професоре правног факултета који су рекли да су то бесмислени захтеви. Они који су потписали нашу листу су против тога. Тих 42 захтева су будалаштина. О предлозима Црте, Цесида, Транспарентности хоцемо да прицамо, има рационалних предлога. ПСГ је дао један папир, има ствари које су нерационалне, има ствари које су конкретне и о којима можемо да причамо, напоменуо је Ђукановић.

Он је рекао да је делегација СНС-а на округли сто отишла у доброј вери да може да се псотигне договор.

Давали су нерационалне захтеве, ми их позивамо да се врате да прицамо, пробајте да уобличите законске оквире, знате да то не може, ви то намерно тако ставите да не бисте изашли на изборе, додао је он.

Говорећи о простору који владајућа странка добија у медијима, Ђукановић је рекао да се залаже да СНС у кампањи не буде у медијима и да се време да опозицији.

Ако треба једино на тв дуеле да идемо ако нас позову. Да се све време света да њима. 2012. нисте имали оволико приватних медија, имали сте Студио б који је био градска телевизија, а СНС која је победила у Земуну и Вождовцу, Ђилас је забранио да се појавимо на градској телевизији, казао је Ђукановић.

Додао је да на уређивачку политику приватних телевизија не може а се утиче, али да их он често моли да што више зову опозицију.

Нама одговара, кад видим Бошка Обрадовића нама рејтинг скочи пет одсто. То би било фантастично за нас, преклињем РТС да их зове што више, казао је Ђукановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести