Јованов: Прижељкују Вучићев неуспех да би се дочепали власти

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Миленко Јованов изјавио је да Саша Јанковић и његови садашњи, бивши и будући партнери Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и остали, на сваки могући начин покушавају да саплету председника Александра Вучића у борби за интересе државе Србије и њених грађана. 
jovanov, tanjug jpap, arhiva
Фото: Танјуг (Ј. Пап), архива

Јованов наводи да се они надају и прижељкују Вучићев неуспех, јер у томе виде шансу да се "дочепају" власти. 

"То што би Вучићев неуспех значио и неуспех Србије њих не занима, јер их Србија и њени интереси никада нису ни занимали, јер су увек између интереса државе и народа и својих фотеља и пуних џепова бирали ово друго", оценио је Јованов у писаној изјави.

Додао је да би Јанковић, "предводник омање групе која у парку испред Председништва Србије плаши пролазнике", требало да објасни "у чије име и за чији рачун нуди тзв. Косову столицу у УН, не тражећи за Србију и српски народ ништа заузврат, и то усред тешких и неизвесних разговора о КиМ, које са представницима привремених институција у Приштини води Александар Вучић".

Након тога, сматра Јованов, требало би да покуша да образложи и да ли је тим обећањем помогао држави Србији или другој страни у разговорима.

"Најзад, нека каже и коме се том изјавом јавно понудио и за шта, пошто грађанима Србије сигурно није", навео је Јованов.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести