Министарство: Недопустиви притисци на медије

БЕОГРАД: Недопустиво је да демонстранти у оквиру протеста "1 од 5 милиона" сваке суботе обилазе зграду Радио-телевизије Србије на коју лепе плакате, фарбају врата и слично, чиме врше притисак на запослене у Јавном сервису, саопштило је Министарство културе и информисања.
protesti
Фото: Tanjug/A.Vukelić, arhiva

У саопштењу министарство наглашава да "Србија не сме да постане земља у којој се политички ставови и уверења изражавају на начин супротан закону, јавном реду и општем интересу" и као пример навело убацивање претећих летака у двориште телевизије Н1 што је, како оцењује, "несумњиво угрожавање безбедности новинара" ове медијске куће.

"Притисци на новинаре су непримерени и за сваку осуду у сваком демократском друштву и зато се с правом очекује да полиција и тужилаштво, у које Министарство има апсолутно поверење, учине све да се актери овог чина, као и њихови налогодавци, приведу правди и примерено казне", саопштено је.

У саопштењу Министарства се наводи и да целокупно друштво мора озбиљније да приступи проблему напада и притисака на медијске раднике.

"Министарство се апсолутно залаже за слободан проток информација, слободу мишљења и говора, док то не угрожава било ког грађанина Србије", закључено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести