Надбхан: Палестина подржава територијални интегритет Србије 

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Државе Палестине Мухамеда Набхана, који му је пренео поздраве председника Махмуда Абаса и обавестио га о непромењивој одлуци те државе да чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Србије, као и да у међународним организацијама гласа против чланства тзв. Косова.
Muhamed Nabhan i Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Мухамед Набхан и Александар Вучић Фото: Танјуг

Председник Вучић је замолио амбасадора Набхана да палестинском председнику пренесе изразе највеће захвалности за тако снажан став и пријател?ство према Србији. Он је, такође, захвалио палестинском амбасадору на свему што чини за билатералне односе. 

Српски председник је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари. Саговорници су разговарали и о могућности школовања палестинских студената у Србији.Амбасадор Набхан обавестио је председника Вучића о реакцији палестинске државе поводом најновије одлуке америчке администрације о признању Јерусалима за главни град Израела.

Председник Вучић је изразио непромењен став Србије према пријатељском палестинском народу, саопштила је Прес служба Предедника.

Гилани: Вучићева снага лидерства доприноси напретку Србије 

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Исламске Републике Пакистан Саједа Адила Гиланија, који је истакао да се, током неколико месеци откако је у Србији, уверио у снагу лидерства спског председника, а које доприноси политичком и економском напретку земље.

Фото: Адил Гилани и Александар Вучић фото: Танјуг

Вучић и Гилани су разговарали о унапређењу односа двеју земаља, с обзиром на постојање значајних, а неискоришћених могућности.Сагворници су изразили наду да ће доћи до јачања политичког дијалога Србије и Пакистана, јер би чешћа размена званичних посета допринела и приближавању народа двеју земаља. 

Председник Вучић је истакао да је за Србију значајно да развија добре односе са свим земљама света.Двојица саговорника су размотрили и идеје за обележавање седамдесетогодишњице успостављања дипломатских односа Србије и Пакистана, као могућности да се и на тај начин укаже на потребу веће сарадње, саопштила је Прес служба Председника.

Вучић:Србија посвећења даљем развоју пријатељских односа са Црном Гором

БЕОГРАД: Србија је посвећена даљем развоју пријатељских односа са Црном Гором, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на састанку са амбасадором Црне Горе Браниславом Мићуновићем.Председник Вучић и амбасадор Мићуновић су истакли да ће Србија и Црна Гора наставити да се међусобно подржавају на европском путу, као и да ће својом сарадњом дати значајан подстицај иницијативама за економски напредак целог региона.

Фото: Бранислав Мићуновић и Александар Вучић Фото: Танјуг

Према речима двојице саговорника, две земље су опредељене за подстицање унапређења економске сарадње, док је приоритет дат њиховом инфраструктурном повезивању, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Републике.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести