Обрадовић: Разговори показали да је Скупштина право место за дијалог

БЕОГРАД:  Међустраначки дијалог уз посредовање ЕП показао је да је Скупштина право место за дијалог власти и опозиције, оценио је данас Жарко Обрадовић из Социјалистичке партије Србије након данашњег састанка додајући су разговори били добри.
Žarko Obradović,SPS Foto: Tanjug/video
Фото: Жарко Обрадовић,СПС Фото: Танјуг/видео

"Мислим да смо јуче и данас помогли предстваницима ЕП да боље упознају ситуацију у Србији. Разговарали смо и о глобалним темама, али и о свим појединачним стварима", казао је Обрадовић новинарима испред "старе" Скупштине.

Додао је да представници СПС-а могу да буду задовољни, јер велики број предлога које су послали Фонду за отворено друштво, нашао се и у материјалима који се разматрају током састанака.

Појаснио је да ти предлози сви за циљ имају да се побољшају изборни услови и да не остане ни траг сумње на регуларност избора који ће се одржати.Додаје да предлози обухватају цео изборни процес, много тема...

"Мислим да су ови састанци добри, јер Србија је земља са демократским капацитетом, без обзира ко шта говорио о томе. Добро је и да представници ЕП буду део нашег процеса да би се отклонио сваки траг сумње да нешто није у складу са законом или у стандарду са међународним стандардима", казао је Обрадовић.

Како је казао, показало се и да су разговори на Факултету политичких наука имали свој смисао додајући да ће се та странка одазвати и другој рунди дијалога која ће бити одржана у новембру. "Мислим да смо јуче и данас помогли предстваницима ЕП да боље упознају ситуацију у Србији. Разговарали смо и о глобалним темама, али и о свим појединачним стварима", казао је Обрадовић новинарима испред "старе" Скупштине.

Додао је да представници СПС-а могу да буду задовољни, јер велики број предлога које су послали Фонду за отворено друштво, нашао се и у материјалима који се разматрају током састанака.

Показало се и да су разговори на Факултету политичких наука имали свој смисао, рекао је он и додао да ће се СПС одазвати и другој рунди дијалога која ће бити одржана у новембру.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести