СНС: Дела су јача од свих лепих речи

НОВИ САД: Дела су јача од свих лепих речи којима данас прибегавају и Драган Ђилас и Вук Јеремић, саопштио је данас Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду.
sns
Фото: Tanjug (video arhiva)

"На веома систематичан начин, они се труде да искористе сваки моменат како би направили пут за неку своју нову владавину, по њиховим правима и правилима. Наравно да су то иста она права и правила која су нам оставила празне буџете, недовршене пројекте као и велики број пропуштених прилика да се грађанима Србије обезбеди бољи живот. То су иста она права и правила на основу којих је господин Ðилас стекао импозантну приватну имовину, коју би онда сваки грађанин Србије требало да поседује ако је већ стечена искључиво чистим радом и трудом, како он сам наводи", истиче се у саопштењу које је потписао потпредседник СНС Милош Вучевић.

"Да ли то онда значи да остатак Србије није вредан и ангажован? Да наши грађани нису радници? Исти онај народ за који Ђилас каже да му је битан, а ком је мирно и поступно свакодневно одузимао и право и правду и вредност - све оно што каже да нам недостаје данас", додаје се у саопштењу. 

Како се додаје, Јеремић као представник другачијег модела политике, који се за свој рад наплаћивао код муслиманске браће, сада катарске паре троши на кампање лепих речи док ми покушавамо да решимо питање Косова и Метохије које је доведено до крајњих граница управо захваљујући њему. 

Уз подсећање да за нови "Савез за Србију" кажу да окупља различите као прихватљиве, у саопштењу се напомиње да својим увредама на рачун председника Србије, као и свих који су део тима владајуће странке показују да им је појам прихватања различитости и даље стран. 

"Ово јесте скуп различитости - али онога што Србији није потребно", истиче се у саопштењу и додаје:

"Уништена економија, распродаја државних и националних инетерса и пуни приватни рачуни су епилог владавине поменутих политичара који након свега дају себи за право да се позивају на одговорсност, миран дијалог и тражење решења. Ако се само мало пажљивије прочитају њихове фине речи, видећете у тим редовима јасно дефинисане ставове који нису ни дан данас у интересу грађана Србије. Исти они ставови који су Србију довели до реформи, исти они ставови који се не уклапају у ово данас када смо показали да смо спремни да се издигнемо из пепела у који су нас они претворили". 

Јавни дуг Србије је данас огледало одговорног рада владајуће странке на свим нивоима. Сваким даном је све више страних инвеститора која на опустошеним и распродатим местима издижу нова постројења, нова радна места и нову шансу за све нас. Питање Косова и Метохије за њих је био дугогодишњи проблем, а за нас је питање очувања Србије и таквим приступом ми смо покренули дијалоге, поставили јасне циљеве и ставили инетерс државе и њених грађана на прво место. 

Данас је Србија сигурна да иде својом стазом коју сама креира, а не коју су јој искреирали. Данас је Србија ту да преговара, да пита али и да буде питана, да се бори на легалан и легитиман начин. Данас је Србија ту да подржи и покаже да је заиста битан сваки грађанин земље и да то није прича коју смо иначе слушали у владавини Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и сличних. 

"Било је тешко, али смо показали да се исплати. Било је много изазова али смо показали да су они решиви када испред личног интереса поставите интерес свих грађана. И ми се доследно држимо својих речи, наша дела су показатељ да нема празних обећања већ заједничких договора. Свестан сам да је тешко у оваквом систему, који смо се толико трудили да изградимо, вратити све на онај исти пут личних права и правди поједница и да то смета и Ђиласу и Јеремићу и Обрадовићу, као и њима сличнима. Било би похвално видети да су се толико различити људи окупили и сели за исти сто, али је нажалост тај сто резервисан за њихове личне интересе, а не преговоре о будућности Србије. Вратили су се сада када Србија поново има ту своју будућност, када Србија поново има снагу. Вратили су се сада они који су је рушили да је поново скућену раскуће. Јер, како каже стара народна ''Вук длаку мења, али ћуд никада''. А њихову ћуд смо скупо платили", пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести