Триван: Вишезначна Вучићева порука косовским Србима

БЕОГРАД: Директорка “Службеног гласника” Јелена Триван изјавила је да је посетом Косову и Метохији председника Србије Александра Вучића са сином, тамошњим Србима послата вишезначна порука - Србија је уз вас, она ће решити убиство Оливера Ивановића, разуме ваш страх и проблеме и нећемо дозволити да одете одавде.
jelena trivan
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Триванова је, гостујући на ТВ Пинк, казала да су на њу најјачи утисак оставиле теорије завере појединих политичара, а који су покушали да искористе убиство Ивановића, које се догодило 16. јануара испред просторија његове Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” у Косовској Митровици, за сопствену промоцију.

Нису схватили основну поруку убиства - да више нема места за Србе на КиМ ако се и политички лидери убијају као пси на улици. Сваки нормалан човек је разумео ову поруку, па је тако Вучић отишао на Косово и Метохију. Видела сам оне који су се смејали разговорима и посети, који су мислили да је то патриотски митинг. То није за подсмех, требало је да извуку лекцију - да грађанима треба председник који ће решити њихове егзистенцијалне проблеме, рекла је Триванова.

Триванова је казала да је убиство Ивановића била порука да Срби треба да се селе и да ће убистава још бити.

Ипак, порука је занемарена и постало је важније ко ће бити на сахрани. То је постало важније и од саме породице тог човека. Након убиства Оливера Ивановића нико се није сетио да каже две ствари које би он волео да је чуо: Оливере, помоћи ћемо твојој породици и помоћи ћемо народу да остане на свом огњишту. Тужно је што су неки употребили овај трагичан случај за рекламерство и лицемерство, рекла је Триванова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести