Вучић Нишлијама: Данас видите како се обећања остварују

НИШ: Данас видите како се оно што смо обећали остварује, рекао је председник Александар Вучић обраћајући се Нишлијама, који су дошли да му искажу подршку уочи свечаности поводом завршетка радова новог погона фабрике Леони, у којој ће посао добити 2.200 људи.  
vucic leoni fabrika
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Дошао сам да вам предам извештај за оно што смо радили претходних година и месеци, а говорили су ми - не смеш да дођеш у Ниш, отераћемо те, рекао је Вучић и наставио:

Да ли мислите да је требало да се плашим, кад сам довео све ове фабрике, градио путеве, најмодермнији Клинички центар, за разлику од оних који су само рушили и разарали?, запитао је Вучић Нишлије, којима је најавио нове фабрике. 

Каже, воли да долази у Ниш, да тамо проводи време, да отвара нове погоне, а грађанима, више хиљада њих, који су се окупили да га подрже, захвалио је на томе и поручио да Ниш сасвим сигурно постаје „апсолутни центар Балкана“. 

Додао је и да је данас у Нишу да покаже како ће грађанима да врате оно што су им неки други узели пре 12, 13 година.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Поставио је питање, себи, каже, али и другима: „да ли је заиста боље да уништите све фабрике, да их укинете, да кажете људима више нема плата, и онда тај новац ставите у свој џеп, или је боље да подижете град из пепела?“.

Резултат тог другог избора су фабрике у Нишу попут Леонија, Цумтобела, Џонсон електрика... , закључио је председник Вучић.

Додао је и да је држава уложила 3,6 милиона евра у Аеродром Ниш, град Ниш још 2,2 милиона, али, каже, треба знати и колико је Ниш добио новца у милионима евра из буџетске резерве, прошле, претпрошле године...:

Зато што је држава препознала значај Ниша, разумела колико је важно уложити у Ниш, да бисмо могли да вратимо све дугове, који су неки 2010. и 2011. оставили Нишлијама.

Председник Србије је приметио да се у томе и успело.

Нисам се плашио и не плашим се ни много моћнијих, а камоли нерадника и оних који су крали и пљачкали и отимали имовину од народа. Лопова се нисам плашио никада, нити ћу, поручио је Вучић.


Радници Леонија: Велики смо колектив, а радимо као један

Међу онима који већ раде у фабрици је и Снежана Ристић из Ниша, која је у Леонију запослена међу првима, средином 2017. године.

Она је истакла да је задовољна условима рада, те да у фабрици владају тимски дух и сарадња. 

Велики смо колектив, а сви смо као једно. Препоручила бих свима да се пријаве за посао у овој фабрици, рекла је Ристић.

Њен колега 37. годишњи Нишлија Далибор Јовић у фабрици ради од децембра прошле године и каже да су услови фантастични. 

Нисам очекивао овако добре услове, школски центар је увек отворен за обуку, а после четири месеца већ сам унапређен, са траке сам пребачен на позицију мустера - који се бави израдом прототипова каблова, рекао је Јовић.

Да су услови за напредовање добри слаже се и Александра Вичевић, дипломирани хемичар, која се успешно преквалификовала и управо могућност брзе обуке и преквалификације истиче као важну предност компаније у којој ради. 

Велика је могућност напредовања, систем безбедности и хигијена су на високом нивоу, рекала је Вичевић и додала да млади који се запосле у нишкој фабрици имају могућност да оду на усавршавање у фабрике те компаније у иностранству.


Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Урадићемо много добрих ствари за Ниш, казао је председник Србије и навео да ће исто тако то бити урађено и Пиротски, Топлички, Јабланички, Пчињцки округ...

Подвукао је да је много фабрика отворено али да то није довољно и да ће мопрати да их буде још, да ће морати плате и пензије да буду још више али да за то мора да се пуно ради, „а не само да кажермо пашће с неба“.

Бесплатан сир постоји само у мишоловци, поновио је Вучић и указао да они који грађанима говоре да само треба да гласају за њих пšа ће бити и пара - једноставно не говоре истину. 

Он је поручио грађанима да је захваљући њиховом раду, стрпљењу, марљивости Ниш је дана град будућности, а такође и да ће Нишлије имати најбољу мрежу саобраћајница, најбржу везу са Софијом, Скопљем и Солуном, Приштином ...

Истакао је да је сигуран у подршку грађана, јер, навео је, не може онај који је направио готово све да буде крив, а да је заслужан онај који је срушио и уништио све. 

Шта ја то мени остало да предам, што они већ нису...?

У нашој земљи можете да измишљате шта год хоћете и не вреде ни аргументи, ни чињенице, каже председник Србије Александар Вучић поводом примедби дела опозиције да се састајао са Сорошем, Левандовским, те да је тајно преговарао о размени територија у јужној Србији за косовску столицу у Уједињеним нацијама. 

На то је, каже, већ више пута покушао да одговори, а онда запитао: 

"А шта то ја да предам, што ти људи, који то говоре, попут Ђиласа и Јеремића, већ нису предали и изгубили. Шта с Косовом које је прогласило незавиност, шта да предам - Црну Гору?". 

Како је навео, Косово је прогласило независност 2008, а "они су томе дали правну легитимацију 2011. и 2012". 

А кад је реч о Косову, каже да народу и грађанима жели да отворено каже да наса ситуација није ни мало рузичаста. 

"Али, шта то њих брига, а шта је то нешто другације од оног сто се већ зна, али лаксе је да се то пребаци на неког трећег, тако да њихове су реакције глупе, а кад су на Косову палили српске црке реакције су биле још глупље - кад је прогласена независност шта је била реакција Србије - ћутање, међусобне свађе и без икаквог одговора", приметио је. 

Слично је и с причом да сам се видео у Њујорку са Соросем, а тамо сам био с ћерком, она има 16 година и теско је помешати је с човеком Соросевих година, додао је. 

"Али ста њих брига, тим горе по истину, хоћете стално то да ме питате, да сваки дан морам да се правдам", запитао је...

Поменуо је и да је претходна власт говорила често и тиме се хвалила, о дипломатији на стероидима, а "тај исти Вук је причао да ће да спасе Србију пред Међународним судом правде, а само су нанели стету Србији за коју сада плаћамо највису цену". 

"Мислите да не треба да платимо сада ту цену, хоћете да вас председник лаже, обмањује? Онда изаберите неког другог, таквог који неће да отвара фабрике, да гради путеве и пруге, клиничке центре...а шта је од тога било урађено раније", запитао је. 

Наводећи да је за све то било потребно да се створи другачија слика Србије, а да за такве лажи које о њему износе поилитицки противници није довољно ни да им Левандовски отворено у лице каже да лажу. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести