Вулин: Вучић главна тема избора у Хрватској

БЕОГРАД: Председник Покрета социјалиста и српски министар одбране Александар Вулин изјавио је да је председник Србије Александар Вучић главна тема избора у Хрватској, јер хрватски политичари, у својој мржњи, "непогрешиво осећају ко су Срби који могу да ојачају Србију".
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

У изјави за јавност, Вулин је оценио да бивши премијер и кандидат за председника Зоран Милановић, премијер Андреј Пленковић и актуелна председница и кандидаткиња за други мандат Колинда Грабар Китаровић "толико мрзе Вучића да све разлике оставе по страни и заједно га нападну само када мисле да могу да повреде њега или Србију".

Он је додао и да они зато пате за, како је рекао, "добрим старим временима када је Србију водио (Борис) Тадић".

Тада је Србија ћутала о повратку усташтва, допуштала је да се газе имовинска права протераних Срба, прихватала кривицу за грађански рат у Хрватској. Хрватски политицари непогресиво осецају ко су Срби који могу да ојачају Србију, зато их нападају бесомучно и хистерично, баш као што с радошћу препознају Србе који Србију умањују и руше, рекао је Вулин.

Вучић је главна тема хрватских избора, кандидати за председника Хрватске говоре шта су с њим причали, шта мисле о њему, шта би му забранили, а када почну да говоре оно што су желели да му ураде, а нису смели, обавезно ударе шаком о сто. Такмиче се у Хрватској ко више мрзи, ко више удара, ко је више ударен, закључио је Вулин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести