Зукорлићеви упали у скупштину Новог Пазара

НОВИ ПАЗАР: Више од 50 присталица Странке правде и помирења (СПП) чији је председник Муамер Зукорлић насилно су ушли на заседање Скупштине Града Новог Пазара и блокирали рад локалног парламента, јавио је РТВ Нови Пазар.
novi pazar
Фото: Tanjug (Irfan Ličina, arhiva)

Одборници ове странке у Скупштини Града Адмир Муратовић и Муамер Зукорлић тако су организовали долазак на скупштинско заседање, а градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац тврди да је то начин на који СПП жели да прикупи политичке поене за изборе за Бошњачко национално веће (БНВ).

Скупштинско заседање је прекинуто након што су припадници осталих странка напустили седницу како би избегли сукобе, јер су иницијатори инцидента углавном дошли наоружани, преноси РТВ Нови Пазар и тврди да је Зукорлић дошао у скупштинску салу с наоружаним припадницима личног обезбеђења и у пратњи полиције.

Инциденти већих размера су избегнути захваљујуци великом стрпљењу одборника владајуће већине, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац који је најавио да ће за овај инцидент тражити одговорности државних органа Србије.

Исти извор преноси да су данашња догађања део низа режираних политичких представа Муамера Зукорлића и његових помагача, који по сваку цену желе да противно вољи Бошњака Санџака наметну своје фаворите на изборима за Бошњачко национално веће.

Након што је ситуација нормализована, Скупштина је наставила рад, а председница Скупштине Ифета Радончић каже да је седница јавна, грађани јој могу присуствовати, али морају то најавити 48 сати пре одржавања, док у овом случају захтев није био поднет.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести