Атлетико освојио Лигу Европе

ЛИОН: Атлетико из Мадрида трећи пут је тријумфовао у Лиги Европе, пошто је вечерас у Лиону у финалу савладао Олимпик из Марсеља са 3:0 (1:0).
Finale Lige Evrope Atletiko-Olimpik Foto: FoNet/AP
Фото: FoNet

Атлетико је у потпуности оправдао улогу фаворита, а до тријумфа је стигао головима Антоана Гризмана у 21. и 49. минуту, и Габија у 89. минуту. Шпански клуб је претходно освајао Лигу Европе 2010. и 2012. године, док је Олимпику ово трећи пораз у финалу тог такмичења, након неуспеха из 1999. и 2004. године.

Фото: FoNet

Први погодак Гризман је дао после велике грешке одбране Олимпика. Стив Манданда је испуцао лопту до Замба Ангуисе, али је Камерунац очајно реаговао, Габи му је одузео лопту и проследио је до Антоана Гризмана, који је лако проследио у мрежу. Шпанци су предност удвостручили после сјајне контре, када је Коке одлично упослио Гризмана, а он је фантастичним ударцем још једном савладао Манданду.

Фото: FoNet

У финишу сусрета, када су сви играчи Олимпика прешли у напад, Коста, Коке и Габи су лепом акцијом у три потеза трећи пут матирали одбрану француског клуба и ставили тачку на утакмицу.

Фото: FoNet

Олимпик: Манданда, Сар, Рами, Луис Густаво, Амави, Сансон, Ангуиса, Тован, Паје (Лопес, 32), Окампос, Жерман (Митроглу, 74).

Атлетико: Облак, Врсаљко (Хуанфран, 48), Савић, Годин, Ернандес, Коке, Саул, Габи, Кореа (Парти, 88), Гризман, Коста.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести