Далић: Бог нам дао шансу за освету Французима...

МОСКВА: Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је после победе над Енглеском (2:1) и пласмана у финале Светског првенства да је његов тим надиграо ривала у свим сегментима игре и заслужено победио.
Zlatko Dalic/EPA/PETER POWELL
Фото: EPA/PETER POWELL

''Добили смо јер их нисмо потценили већ анализирали. Били смо бољи у свим сегментима игре и заслужено прошли у финале. У сваком тренутку знали смо шта треба да радимо. Притискали смо њихову задњу линију, играли високи пресинг и затворили Хендерсона и Стерлинга. Рекао сам играчима да морамо да будемо паметни, да играмо пас и да не губимо главу. Показали смо карактер после рано примљеног гола, после тога били бољи тим и имали посед'', рекао је Далић новинарима.

Хрватска ће у финалу Мундијала играти против Француске која је била боља од Белгије (1:0). За ривала у финалу Далић има само речи хвале.

''Француска је јако квалитетна екипа, има врхунске играче. Опет нас чека тежак посао. Обе екипе имају квалитет, а на нама је да се спремимо и одиграмо врхунско финале. Бог нам је дао шансу за освету за пораз 1998'', закључио је Далић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести