Ђукић: Само да судије не буду у првом плану 

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић, уочи утакмице против Радничког из Ниша, изјавио је да очекује наставак победничког ритма после тријумфа у прошлом колу против Чукаричког и изразио наду да ће главни актери меча да буду играчи, а не судије.
djukic, fonet aleksandar barda
Фото: Мирослав Ђукић, фото: ФоНет (Александар Барда)

"После победе против Чукаричког нашли смо се на правом колосеку. Надам се да ћемо настави са тим, неће бити лако, али играмо код куће и желимо да наставимо са добрим утиском од викенда. Поштујемо Раднички, свима је у интересу да протагонисти буду фудбалери, а судије не смеју да буду у првом плану", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у Спортском центру Партизан Телеоптик. 

Тренер црно-белих рекао је да се после одрађене суспензије због црвеног картона у дербију враћа Сејдуба Сума, док неће моћи да рачуна на Владимира Стојковића, Луку Цуцина и Немању Г. Милетића. 

Ђукић је додао и да очекује отворену утакмицу са обострано мотивисаним ривалима, јер истиче да и Раднички, у чијем саставу игра доста бивших играча Партизана, тражи победу због места у Европи.

"Дешава се да ваши бивши играчи буду мотивисани, то се на западу решава клаузулама. Они желе да се докажу и покажу да су неоправдано напустили клуб. Тако је и када је реч о бившим играчима Партизана", рекао је Ђукић. 

Ђукић је рекао да би и Марко Јовичић требало да изгради имиџ голмана кога ће се противнички играчи плашити као што је то случај са његовим искуснијим колегом Владимиром Стојковићем. 

"Стојковић је голман са престижом, а Марко би требало да изгради имиџ, да га се противници плаше. Он би требало да се сам избори за то, али то је процес. Верујемо Марку, јер знамо да ће је одрадити без проблема", изјавио је Ђукић.

Према његовим речима, примљени голови у претходним утакмицама нису последица тактичких грешака већ индивидуалних и проблема са концентрацијом, али истакао да нема привилегованих у избору играча за сваки меч. 

"Сваки играч је добио шансу од мене. Нема привилегованих, сви се боре за статус. Играју само они који су најбољи у клубу. Да сам ставио Јевтовића и Здјелара и да смо изгубили дерби, сви би рекли да смо превише дефанзивно ушли у меч", рекао је Ђукић. 

Утакмица између Партизана и Радничког, у трећем колу плеј-офа Суперлиге, игра се сутра од 18 часова на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести