ФК Војводина: Плате исплаћене, провера успела, стиже штопер

Одиграли су фудбалери Војводине и Рада тренинг-утакмицу, прву током зимских припрема, у којој је екипа из Новог Сада показала више и стигла до победе од 2:1 (2:1).
Sinisa Sanicanin/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Синиша Саничанин, штопер новосадских црвено-белих

Дуел је одигран у Центру ФС Србије у Старој Пазови, црвено-бели су приказали бољу и конкретнију партију и наговестили да се у њиховој игри доста ствари креће набоље у односу на јесењу полусезону. Тренер Илија Столица је, с изузетком ровитог Марка Вукасовића, шансу пружио свим кандидатима за први тим, па се на терену појавило чак 25 фудбалера, а стрелци за Вошу били су Стефан Михајловић и Немања Суботић, док је гол за Рад постигао Ненад Маринковић.

- Ако се у обзир узме то да нам је ово била прва утакмица од почетка припрема, чини ми се да имамо разлога за одређено задовољство - рекао је млади штопер Ранко Веселиновић, који је, у пару са Синишом Саничанином, једини одиграо свих 90 минута. - Увек може да буде боље, мада смо доста добро одиграли прво полувреме, када смо створили доста шанси, имали већи посед и, у крајњој линији, постигли и два гола. Истина, наша одбрана је једном капитулирала и то после грешке, али, добро, ово су припемни сусрети и они служе да се на уоченим пропустима ради и да се они неутралишу. Још нешто мање од месец дана остало нам је до прве првенствене утакмице, дакле имамо довољно простора да наставимо с радом и верујем да ће до старта лиге све доћи на своје место.

Тренер Столица је пред играче поставио неке нове захтеве?

- Тражи да играмо више на поседу лопте, са многобројним ротацијама у игри, али сам сигуран да ћемо, уз напоран рад, све то спровести у дело. Ово су све добри момци с којима може да се ради и нема разлога да не будемо оптимисти.

Говорећи о атмосфери унутар екипе, Веселиновић је нагласио:

- Недавно су играчи у потпуности исплаћени и, између осталог и због тога као и због начина тренинга који форсира стручни штаб, који је успоставио и одличну атмосферу, све иде набоље у односу на јесењу полусезону. Заједно смо 24 часа, радимо, нема никаквих несугласица и то се и те како осећа. Управо зато, као и због квалитета тима, очекујем наша много боља издања на пролеће.

Веселиновићев пар у штоперској линији је нешто искуснији Синиша Саничанин. Овај младић је јесенас изборио место у тиму и, утисак је, нема намеру да га икоме препушта.

- Када се у обзир узме да нам је ово била прва утакмица током припрема, мислим да је све протекло више него добро - рекао је Саничанин. - Свесни смо, наравно, да се од нас очекује још више и сада се још увек привикавмо на рад новог стручног штаба. Одличну атмосферу имамо, радимо на новом систему игре који захтева много нових ствари од сваког од нас и мислим да ћемо се веома брзо прилагодити новом начину игре.

Ако се у обзир узме то да нам је ово била прва утакмица од почетка припрема, чини ми се да имамо разлога за одређено задовољство (Синиша Саничанин)

Говорећи о до сада урађеном, Саничанин је подвукао:

- Иако радимо веома интензивно, начин тренинга није пренапоран и свиђа ми се то што радимо с лоптом, на њеном поседу и што нема сувог трчања. Наравно, од нас се захтева доста техничких ствари и да много више размишљамо у игри, али све то одлично функционише и не представља нам додатно оптерећење.

Ипак, евидентно је да  недостају централни бекови, јер, у овом тренутку, Саничанин и Веселиновић немају конкуренцију.

- Здрава конкуренција је увек добра, а нас двојица смо млади и надам се да ћемо наставити да играмо у тандему, односно да ћемо задовољити укус стручног штаба. Верујем да ће до поласка у Турску стићи још неке новајлије и да ће заоштрити битку за место у тиму, од чега ћемо користи имати сви ми, као и екипа којој је циљ да се избори за европску визу- додао је Саничанин.

А. Предојевић

Радовановић из Спартака пред потписом

Иако су играчи новосадског суперлигаша данас имали слободан дан, далеко од тога да активности међу црвено-белима није било. Спортски директор Саша Дракулић био је веома заузет, јер је долазак у Нови Сад најавио дојучерашњи штопер Спартака ЖК Александар Радовановић (24), чији потпис на уговор је очекиван у послеподневним сатима.

- Имао сам конкретну понуду из Португалије и желео сам каријеру да наставим у иностранству - искрен је био Радовановић, левоноги централни бек, висок 189 цм. - Међутим, када сам разговарао с људима из Војводине, променио сам мишљење, јер сам код њих препознао веома озбиљну причу. Већ се налазим у Новом Саду, тражим стан и требало би да потпишем уговор и данас да се прикључим новим саиграчима на припремама у Старој Пазови.

На питање да ли познаје будуће клупске другове, стасити Шапчанин је одговорио:

- Знамо се с терена кад смо играли једни против других, а добар сам с мојим Шапчанином Николом Перићем. У сваком случају, биће времена да се упознамо и волео бих да без велике помпе потпишем за црвено-беле и да онда, као и у Суботици, направим фудбалски бум - додао је Радовановић.

Саша Дракулић: Није крај новајлијама

До сада су уговоре с Војводином потписали Марко Путинчанин (стигао из Вождовца) и Винсент Езе (Металац), као и капитен Душан Јованчић, који је до лета продужио верност, и млади Никола Гајић (вратио се с позајмице у Цементу). Александар Радовановић ће бити нова аквизиција, а спортски директор Саша Дракулић, упитан да ли се очекује још неки новајлија пре одласка екипе у Турску, рекао је:

Фото: Ф. Бакић/Саша Дракулић

- Није ово крај доласцима новајлија у наш клуб. Разговарамо с још неким занимљивим играчима и верујем да ћемо и те разговоре успешно привести крају. У сваком случају, жеља нам је да до поласка у Белек комплетирамо редове екипе и на добром смо путу да то и реализујемо – најавио је Дракулић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести