Квалификације за ЛЕ: Саша Здјелар уверен у успех Партизана против Рудара

Фудбалери Партизана у четвртак играју прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европе.
Saša Zdjelar, foto: FK Partizan
Фото: Саша Здјелар/ФК Партизан/М. Тодоровић

Противник је Рудар из Пљеваља, који ће бити домаћин у Никшићу. Црно-бели су апсолутни фаворити, имајући у виду да се црногорска екипа на мала врата пласирала у Европу.

Партизан има формирану екипу, продао је Леандреа Тавамбу, али је довео Николића и Гомеша,  уз Огњена Ожеговића нападачки сегмент је добро покривен. Ако се узме у обзир да је окосница тима из прошле сезоне ту, очекује се да црно-бели  лако прескоче прву европску препреку.

„Рудар нам је и даље непознаница, не знамо какав им је тим, како играју, али погледаћемо њихове утакмице. Без обзира на то, фаворити смо, јер ми смо Партизан, и све осим наше победе било би сензација. Тријумф је и наша обавеза“, рекао је задњи везни Саша Здјелар.

Никшић је јако упориште навијача Партизананашег па не би требало да има притисак гостујућег терена. Такође, однедавно је у том граду поново Андрија Делибашић, донедавно члан стручног штаба Партизана који би тренеру Мирославу Ђукићу могао да да корисне информације.

„Он је прави зналац и верујем да ће имати шта да нам саветује. Открићу и да није било њега ја вероватно не бих дошао у Партизан“, казао је Здјелар, који  очекује боље игре екипе него претходне сезоне.

„Ове године је још теже ући у групну фазу ЛЕ јер су и противници тежи, тако да ћемо морати добро да запнемо. Али, ми смо Партизан и наши циљеви су јасни. Осим успеха на међународној сцени, идемо и на титулу.“

Данило Пантић је можда и највеће појачање Партизана овог лета. Сјајни везиста продужио је позајмицу у Хумској и биће главна полуга тима.

„Имамо квалитет, паметнији смо за једну сезону и силно смо мотивисани. Очекујем тријумф у Никшићу“, најавио је Пантић.

Утакмица у Никшићу игра се у четвртак од 20.15 часова.

И. Л.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести