Млада фудбалска селекција Србије игра у Новом Саду с Јерменијом

Бод освојен у утакмици с Аустријом (0:0) био је довољан младим фудбалским репрезентативцима Србије да потврде пласман на Европско првенство, које се идуће године игра у Италији и Сан Марину.
Vukasin Jovanovic
Фото: Капитен Србије Вукашин Јовановић, фото: ФСС

Иако је жеља изабраника селектора Горана Ђоровића била да квалификације у групи 7 заврше с максималним учинком, утисак је да су сви задовољни оствареним. Остало је да у сутрашњем сусрету с Јерменијом, којим ће завршити наступе у овом квалификационом циклусу, младићи покушају да упишу још три бода и, заједно с публиком на стадиону “Карађорђе”, прославе леп успех.

„Изборили смо пласман на Европско првенство, а  остао је мали жал због тога што нисмо савладали Аустрију, јер смо желели да квалификације завршимо уз све победе. Ипак, после свега, можемо да будемо задовољни оним што смо урадили. Очекује нас последњи сусрет у групи, у госте нам стиже селекција Јерменије, која је показала да је незгодан ривал. Имамо обавезу да поновимо одговоран и озбиљан приступ као на свим претходним утакмицама, упркос чињеници да смо већ обезбедили пласман на ЕП, и да победом комплетирамо одлично урађен посао“, рекао је капитен Вукашин Јовановић.

Јовановић је нагласио и то да ће мали проблем фудбалерима обе екипе представљати лош терен на “Карађорђу”, али да он не сме да утиче на игру. У сличном правцу иду и размишљања десног бека Милана Гајића.

„Штета је што нисмо победили Аустријанце пре неколико дана, али је најбитније то да смо остварили циљ. У утакмици с Јерменијом имамо само једну жељу - да победом завршимо квалификације. У првој утакмици у Јеревану смо доминирали, пропустили већи број шанси, па смо на крају могли да за те промашаје будемо и кажњени. У модерном фудбалу одавно више не постоје лаки супарници, није то ни Јерменија и свесни смо да ћемо морати да будемо максимално фокусирани и озбиљни на путу до жељеног тријумфа. Ова утакмица биће прилика за неке млађе репрезентативце који су имали мању минутажу до сада, да покажу како наша земља има велики број квалитетних младих играча. Мораћемо да се прилагодимо лошем стању терена, али како ће бити нама, исто је и у случају Јерменије“, рекао је Гајић.

Уместо лакше повређеног Александра Лутовца, стрелца гола у првом сусрету одиграном у Јеревану, селектор Ђоровић одлучио је да заигра Захарије Ламбулић. Утакмица Србија - Јерменија почиње у 18 часова, уз пренос на каналу ТВ Арена спорт. Улазнице ће се продавати по цени од 300 (Запад) и 100 динара (Север).

А. Предојевић

ГРУПА 7

Сутра

Македонија – Гибралтар   (14.30)

Србија – Јерменија            (18)

Аустрија – Русија               (18)

1. Србија          9      8      1      0      23:5  25

2. Аустрија       9      6      1      2      22:5  19

3. Русија           9      6      1      2      23:10        19

4. Јерменија     9      2      2      5      9:16  8

5. Македонија   9      1      1      7      11:23        4

6. Гибралтар     9      1      0      8      1:30  3

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести