Реми у Нишу, Партизан - Звезда у финалу Купа

НИШ:  Фудбалери Партизана пласирали су се у финале Купа пошто су Нишу у реваншу полуфинала ремизирали са Радничким, а ка завршници „ваљак“ је погурао Бамби Зоран Бамби Тошић, стрелац изједначујућег гола.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Црно-бели ће се за трофеј 23. маја борити са Црвеном звездом, да ли како је првобитно одређено управо на стадиону ,,Чаир“ или у Београду, остаје да се види. Жустро је кренуло од самог почетка. Партизан је имао шансу већ у 5. минуту када је на пас Тошића, Пантић са седам метара шутирао поред гола. Доста тензије је било на мечу, видело се да се родило ново ривалство, које се неће брзо угасити. Навијачи два клуба били су врло гласни, агресивни, стицао се утисак да се радило о бојном пољу. У таквој атмосфери, у почетку,  боље су се снашли црно-бели који су лако долазили до гола Нишлија, креирали изгледне позиције.

И Раднички је имао своје амбиције, с времена на време и он претио, посебно после продора по боковима. Протоком времена игра је ушла у нешто растрзанији ток, ниједна екипа није успевала да повеже неколико пасова и направи иоле озбиљнију шансу. Згуснуле су се линије два ривала, није било пролаза до шпицева Хаскића и Рикарда.  Прво какво-такво узбуђење виђено је у 24. минуту када је Ранђеловић шутирао из даљине, а Стојковић интервенисао. Нешто касније, чини се да је Партизан оштећен за једанаестерац. Хаскић је у свом казненом простору био у дуелу са Лазаром Павловићем, оборио га рукама, а судија Лукић није мислио да је то за најстрожу казну. Врло близу поготка ,,ваљак“ је био у 38. минуту када је Пантић опалио са дистанце, тик поред гола.

Раднички је напао почетком наставка, па је Бондаренко имао шансу, али је Стојковић интервенисао. Домаћин је био бољи у другом полувремену, приморао црно-беле да се бране. У 58. минуту центрирао је Тодоровски, а Ранђеловић главом шутирао преко гола. Али, кратко је трајала та доминација домаћина, поново се ушло у растрзану игру, са много дуела, борбе на средини терена. Ипак, у 75. минуту Раднички ипак стиже до вођства. Стрелац је Стојановић, а свему је претходила асистенција Ран­ђеловића. Само мало касније чини се да је Партизан оштећен за још један једнаесетрац. Лопта је после једног центаршута, рекло би се, у шеснаестерцу у руку погодила Дринчића, али тако није мислио арбитар Лукић. Но, у 80. минуту – црно-бели долазе до изједначења. Рикардо је на петерцу упослио Тошића ком није било тешко да смести лопту у мрежу.

До краја, Хаскић је био у солидној прилици, али остало је 1:1.

И. Лазаревић  

Раднички (Н) – Партизан 1:1 (0:0)

НИШ: стадион ,,Чаир“, гледалаца: 10.000. Судија: Лукић (Београд). Стрелци: Стојановић у 75. за Раднички, а Тошић у 80. минуту за Партизан. Жути картони: Црномарковић, Тодоровски, Никодијевић (Раднички), Милетић, Илић (Партизан).

РАДНИЧКИ: Ристић 6, Тодоровски 6,5, Панков 6, Црномарковић 6 (Никодијевић), Ђорђевић 6, Дринчић 6, Бондаренко 6,5 (Нома), Стојановић 7, Ранђеловић 6,5, Грбић 6,5 (Петровић 6), Хаскић 6,5.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6,5, Н. Р. Милетић 6, Валијенте 6, С. Павловић 6, Урошевић 6, Шћекић 6, Зђелар 6,5, Тошић 7 (Смиљанић), Пантић 6,5 (Георгијевић), Л. Павловић 6,5 (Илић), Рикардо 7.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести