Одбојкаши Војводине завршили учешће у Европи: Сви погледи окренути ка домаћој сцени 

Одбојкаши Војводине НС семе завршили су учешће на евроспкој сцени, у шеснаестини финала Купа ЦЕВ, а у два меча је био бољи немачки Хипо Тирол из Унтерхахинга.
Pune tribine
Фото: Пуне трибине у малој сали Спенса, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Пре тога, имали су црвено-бели прилику да се домогну групне фазе Лиге шампиона, у првој рунди квалификација били су бољи од загребачке Младости, у другом од бугарског Нефтохимика, али се у трећем испречио француски Шомон.

У оба случаја, мало је недостајало да овосезонске европске снове досањају шампиони Србије, остајали су кратких рукава, али далеко до тога да су се обрукали. У овом тренутку, генерална је оцена, недостаје само мало искуства, мада у неким моментима фалило је и среће, али то је све у склопу амбиција које нису краткорочне у новосадском одбојкашком гиганту.

Шеснаестина финала Купа ЦЕВ, такође квалитетног такмичења, све је мирисало на потенцијални пролаз. Ривал Хипо Тирол је за сваки респект, али пораз од 3:2 у првом мечу, Новосађанима је уливао наду у успех, међутим, други чиниоци су одлучили. У овом случају су то биле судије и утисак је да се није могло против јаког ривала који је имао свесрдну помоћ судија које су одлучиле све спорне лопте и досудили их немачком тиму.


Тодоровић: Имали смо шансу

Младом дизачу Вуку Тодоровићу пријала је атмосфера, али и начин на који је екипа одреаговала после 0:2 у сетовима.

„Играли смо добро од почетка уз подршку навијача. Имали смо добар ритам, у првом сету нисмо решили контре. После 0:2 наставили смо да се боримо, успели смо да узмемо трећи сет, а имали смо шансе и у четвртом, али превагнуо је сервис. Морамо да се опоравимо што пре и да наставимо у јаком ритму на домаћој сцени“, рекао је Тодоровић.


„Поносан сам на играче који су одиграли добро против много искусније екипе која је дошла да игра. Борили смо се и јако сам задовољан тиме, а оно што је преломило утакмицу су асеви Халабе у четвртом сету, али колико су они допринели, толико је допринела и грешке примадоне из Португала првог судије. Очигледно је имала жељу да она буде та која ће да реши меч, исто је погрешила у завршници првог сета када смо имали контре за освајање тог дела игре, али је она све дала противнику. Не знам шта би се десило да смо узели први сет. Драго ми је што смо све време били у игри, нешто преко два сата, приказали смо игру коју желим“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Душко Николић.

Искусни средњи блокер Новосађана Мирко Радевић сложио с тренером и апострофирао судије као чинилац одлуке.

„Велика је штета, имали смо шансу, поготову у првом сету. У четвртом сету смо имали 18:12 и готово да смо били близу тај-брејка, али дошли су добри сервиси. Никада се не жалим на судије, али је било очигледно да нису били неутрални, у најмању руку речено. Било је доста спорних ситуација, поготову у завршницама сетова, али ниједна лопта није припала нама. Била је сјајна атмосфера, више не може да се пожели од игре пред пуним трибинама, а окрећемо се домаћем првенству и Купу“, рекао је Радевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести