Маљковић о улагању у спорт, МОК-у, Штраусу, Хидинку, кафи

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је данас да је велика ствар када успешне компаније спонзоришу српске спортисте и додао да ОКС скоро 76 одсто прихода улаже у спорт, спортисте и стручни рад.
boya maljkovic, tanjug video
Фото: Boža Maljković, foto: Tanjug (Video)

Маљковић је данас у име ОКС потписао уговор са компанијом "Strauss Adriatic" чији бренд "Дон кафа" је постала званична кафа тима Србије за Олимпијске игре у Рију 2020. госине.

"Велика ствар је кад нека успешна компанија одвоји неки динар за олимпијски спорт. Са поносом могу да кажем да наша компанија, ОКС, око 76 посто свих средстава поклања спорту, спортистима и стручном раду. Скоро смо били код председника МОК-а Томаса Баха, који је једини успео да за наредне зимске ОИ уједини две Кореје, он нас је похвалио и рекао да смо ми шампиони на светском нивоу када је у питању однос средстава која стижу и проценат улагања у спорт и спортисте", рекао је Маљковић Танјугу.

Он се нашалио и рекао да се нада да кафа компаније која носи чувено име "Strauss" има укус као музика чувеног Јохана млађег.

Уједно, открио је да је имао прилику да упозна великог заљубљеника у кафу чувеног холандског фудбалског тренера Гуса Хидинка.

"Имао сам прилику да га упознам у Шпанији, а касније сам у једном серијалу "Марке" читао да је велики љубитељ кафе и цео годишњи одмор проведе посећујући путеве кафе. Обилази плантаже, пије десетак дневно и ништа му не фали. Здрав је као пушка".

Према његовим речима подршка олимпијској породици све је снажнија, а ово је први пут да ОКС сарађује са проиизвођачем кафе.

"Ове године почињу квалификациона такмичења за Токио и надам се да ће тим бити још бројнији него у Рију. И спонзорски тим се шири, тимски дух је вееома важан, а оваква партнерства нам омогућавају да будемо још јачи и спремнији за успесаан наступ у Токију", закључио је Маљковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести