Олимпијске игре младих: Сребро за Надицу Божанић

Репрезентативка Србије у теквондоу Надица Божанић освојила је у категорији до 63 килограма сребрну медаљу на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу.
nadica bozanic1
Фото: Надица Божанић, фото: ОКС

Боља од Надице у финалу је ипак резултатом 23:17 била Иранка Јалда Валинејад која је освојила злато. Две бронзе отишле су у руке Италијанке Асунте Ценамо и Мексиканке Лесли Солтеро. Надица је у првој борби убедљиво савладала Хрватицу Луцију Доминић резултатом 13:7, а након тога је у полуфиналу била боља од Италијанке Асунте Ценамо са 16:4.

Фото: ОКС

Срећна сам што сам освојила сребрну медаљу за своју земљу, али сам ипак мало тужна, јер знам да сам могла и до злата. Надам се да ће следећи пут бити боље“, рекла је Надица након церемоније доделе медаља.

Ово је четврта медаља за српски тим у Буенос Ајресу.

Фото: ОКС

Наши представници Марија Малић и Алекса Митровић су, после успеха у појединачним такмичењима ваздушном пушком (обоје су освојили бронзе) овим оружјем учествовали у надметању миксева , одржаном по специфичним правилима. Нису били у истом миксу, јер су парови спајани на основу коначног пласмана у појединачној конкуренцији, по принципу првопласирани јуниор са 20. јуниорком, освајачица златне медаље у конкуренцији јуниорки са 20. јуниором… Наши стрелци нису успели да дођу до пласмана међу осам најбољих.

Малићева је у миксу са Амаром Диздаревићем (Босна и Херцеговина) турнир завршила у осмини финала, на деоби од 9. до 16. места. Пар у коме су били Алекса Митровић и Чилеанка Исидора Маргарита ван де Пере Диос, је заузео 17. позицију.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести