ЕП у парастрељаштву: Ристић и српски тим златни

Српски стрелци су на најбољи могући начин завршили учешће на Европском првенству ваздушним оружјем за параолимпијце.
Parastrelci Srbije/serbianshooting.rs
Фото: serbianshooting.rs

У последњој дисциплини програма, у гађању пушком из лежећег става у категорији СХ2, Драган Ристић је освојио златну медаљу.

Уједно је предводио тим Србије ка титули шампиона Старог континента. Наши репрезентативци су поновили успех са светског шампионата у Јужној Кореји ове године, када је Ристић, стрелац крагујевачког „Чика Мате“, освојио појединачно, а екипа у истом саставу (Ристић,Јокић, Савановић) тимско злато.

Српски такмичари су првенство завршили са четири медаља, јер је првог дана Дејан Јокић је „упуцао“ сребро, а екипа бронзу у дисциплини Р2 такође у категорији СХ2 (стрелци којима је потребан сталак приликом гађања).

Удовичић честитао Ристићу злато на ЕП

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Драгану Ристићу на освајању златне медаље на Европском првенству у парастрељаштву које се одржава у Београду.

Ристић је објединио светско и европско злато, а уједно донео трећа медаљу Србији на шампионату.

"Наш феноменални Драган Ристић постао је шампион Европе у парастрељаштву на ЕП у Београду. Срдачно Вам честитам на још једном у низу великих успеха и хвала што сте нам омогућили да са поносом слушамо химну Србије у нашем главном граду. Сигуран сам да ћете, као што већ чините више од деценије, наставити успешно да представљате Србију широм света.      

Честитам Вама, Вашем тиму и Параолимпијским комитету Србије на великом подвигу”, навео је Удовичић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести