Рукометаши Војводине освојили седму титулу у низу

Титула првака државе и седму годину заредом остаје у Новом Саду јер су рукометаши Војводине два кола пре краја плеј–офа Суперлиге, уз осам победа у исто толико мечева, обезбедили недостижну бодовну разлику у односу на другопласирану Металопластику.
Rukometaši Vojvodine dva kola pre kraja odbranili titulu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Дневник.рс

До пехара су актуелног шампиона „погурали“ Панчевци, који су на свом терену савладали ослабљене Шапчане и тако их оставили у заостатку од шест бодова за Вошом.

Савршена сезона је иза екипе тренера Бориса Ројевића, јер је у витрине уврстила и трећи трофеј. Освајањем титуле Новосађани су још једном потврдили доминацију, пошто су на почетку пригрилили пехар Суперкупа, а потом су славили и у Купу. Историјски успех забележили су и у регионалној СЕХА лиги коју су завршили на шестој позицији, најбољој који је неки од српских клубова икада достигао. Војводини преостаје да одиграо још два меча до краја домаћег првенства и ту ће, наравно, ићи на победе, јер је амбиција клуба да Суперлигу заврши са свих 10 тријумфа. Овог викенда Војводину очекује дерби против Железничара у Нишу, да би у последњем мечу угостила Металопластику и пред својим навијачима прославила освајање титуле.


Ројевић: Сезона из снова

Тренер Војводине Борис Ројевић после победе над Партизаном и освајања титуле, друге под његовим руководством, је рекао:

– Када окупите праве играче, који хоће да раде онда имате овакву сезону. Ово је сезона из снова и једна од најуспешнијих у историји Војводине. Поносан сам на све што сам урадио са овом екипом и срећи нема краја – рекао је Ројевић.


Утакмица на Бањици била је потпуно другачија од оне на Сланој бари када су црвено–бели убедљиво славили. Млади тим Партизана храбро је ушао у меч, ношен одличним интервенцијама голмана Миленковића. Упркос почетној предности од три гола за Вошу (5:2) домаћини су успевали да одрже егал и да полуврме заврше без предности гостију. У наставку је Воша сломила отпор упорних црно–белих и забележила убедљиву победу.

К. Бугарски

Партизан – Војводина 23:31 (15:15)

БЕОГРАД: Дворана Бањица, гледалаца: 400, судије: Ковач (К. Митровица), Милосављевић (Звечан). Седмерци: Партизан 5 (5), Војводина 6 (6). Искључења: Партизан 6, Војводина 12 минута.

ПАРТИЗАН: Илић, Стевановић, Миленковић (15 одбрана), Радивојевић Борис 4, Радивојевић Бојан, Радовановић 3, Бандука 2, Трнавац, Гојковић, Нешић, Ивановић 9 (5), Грубић, Мићић 5 (1).

ВОЈВОДИНА: Мирковић 1, Продановић, Веркић (8 одбрана), Милашевић, Маријанац 5, Перовић, Станковић 2, Вучићевић 1, Грозданић 13 (6), Николић 4, Томић, Милић 1, Илић 1, Тркуља 1, Овчина, Челица 2.

Градоначелник Вучевић честитао рукометашима „Војводине“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић упутио је честитке играчима и стручном штабу Рукометног клуба „Војводина“ који је освојио нову титулу. Наиме, рукометаши „Војводине“ остварили су осму победу у осмој утакмици плеј офа Суперлиге Србије чиме су задржали лидерску позицију на табели. Данашња победа над „Партизаном“ у Београду их је устоличила на трону државе у том спорту.
 

-Већ смо навикли да РК „Војводина“ ниже успехе и да изнова побеђује. Ми смо увек ту за њих да им пружимо подршку и да навијамо за њихов успех, а за узврат они дају још више своје снаге и борбености на терену. Епилог те синергије играча и подршке са трибина јесте нова титула и још један трофеј који долази у наш Нови Сад. Честитам свима који су у свој рад на победи, уткали посвећеност и ентузијазам и остварили овај величанствени тријумф.

Желим вам још много титула, као и да наставите да будете узор нашој деци и омладини – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Резултати

Партизан – Војводина 23:31

Нови Пазар – Железничар 31:28

Динамо – Металопластика 36:27

1. Војводина    8      8      0      0      242:182     16

2. Металопл.    8      5      0      3      243:236     10

3. Железничар 8      4      0      4      233:214     8

4. Динамо        8      4      0      4      207:210     8

5. Нови Пазар  8      2      0      6      219:252     4

6. Партизан      8      1      0      7      196:246     2

 

 

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести