„Деца радости” за јубилеј Атељеa 212

Премијером новог комада Милене Марковић „Деца радости” у режији Снежане Тришић, Атеље 212 ће у суботу прославити 60 година рада. „Реч је о епској причи,

која се бави променом епохе и сламањем те епохе деведесетих година и обрађује два велика феномена - рокенрол и Југославију.

Деца радости су деца која су живела у времену обнове, изградње и вере у миран и лагодан живот, касније су та деца неславно зваршила приликом политичких немира деведесетих година. Деца су та која нису успела да наставе да живе оно што су им њихови родитељи завештали, нису васпитавана да могу да наставе даље”, рекао је драматург представе Димитрије Коканов.

Сама Милена Марковић је подсетила на то да је ово њен први комад о уметности: „Увек сам избегавала да пишем о себи, о људима сличним мени и мислим да сам сада успела у томе, јер сам у годинама када то могу да отпевам без неке пројекције митоманије, митологије или провинцијализма чему су често људи склони у овим нашим срединама када пишу о тим темама”.

Бројну глумачку екипу чине Филип Хајдуковић, Горица Поповић, Ненад Ћирић, Марко Гверо, Милица Михајловић, Миодраг Крстовић, Радмила Томовић, Марко Грабеж, Јована Гавриловић, Бојан Жировић, Милица трифуновић, Исидора Минић, Владислав Михаиловић, Катарина Жутић и Миодраг Драгићевић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести