„Коштана” два пута пред публиком

Драма “Коштана” Боре Станковића, у адаптацији и режији Кокана Младеновића, биће изведена пред новосадском публиком у понедељак и уторак, 14. и 15. новембра,

на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта. То ће бити једине две прилике до краја године да се погледа ова представа, настала у копродукцији Студентског културног центра Нови Сад, Културног центра Тиват и СНП-а.

„Коштана својом страшћу и слободом, подсећа варошане на оно чега су се сами одрекли. Паланка ће учинити све да ’Коштану’ сведе на своју меру”, наводе у СНП -у у најави ове представе, која је изазвала интересовање у јавности још пре премијере овог лета у оквиру фестивала Пургаторије у Тивту, најпре када је најављено да ће Коштану тумачити босански певач Божо Врећо, а потом и када је он свега пет дана пред прво извођење вратио улогу. 

Коштану у овој представи игра Емина Елор, а уз њу су ту и Емир Хаyихафизбеговић (Хаџи Тома), Емир Ћатовић (Стојан), Милан Ковачевић (Арса), Небојша Дугалић (Митке), Радоје Чупић (Марко воденичар), Александра Плескоњић (Салче, мати Коштанина), Гордана Ђурђевић Димић (Ката, жена Хаyи -Томина), Даница Грубачки (Стана, кћи Хаџи -Томина), Нина Рукавина, Јелена Марковић, Андреја Кулешевић (Васка, Коца, Вела). Музику изводи група „Врум” (Марко Грубић, Андријана Беловић и Џамал Ал Кисвани).

Улазница још има у продаји и могу се купити на билетарници Српског народног позоришта.

Н. П-ј.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести