Бориславу Хложану награда „Медијакулт”

Награда „Медијакулт“ Завода за културу Војводине за најбољу ТВ емисију из културе припала је ове године Бориславу Хложану, новинару и уреднику РТВ, иначе дугогодишњем сараднику “Дневника”,

за емисију „Стихови и тишине“ из продукције РТВ Војводине. Признање му је на јучерашњој свечаности уручио заменик покрајинског секретара за културу, информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић. Хложанова емисија посвећена је младој песникињи и есејисткињи и професорки књижевности Гимназије у Сенти Андреи Беати Бицок, која је до сада добила Бранкову награду Матице српске и “Стражилово” Бранковог кола.

Захваљући се на награди, Хложан је указао да ово признање које подстиче ТВ стваралаштво важно не само за њега него и Документарно-образовни програм да се и даље бави правим вредностима у култури, поготово сада у поплави популарних ТВ формата. А награда за емисију која је, по њему, позив гледаоцима да се врате поезији и читању, утолико је дража што је на челу жирија био Перо Зубац, аутор “Мостарских киша”, једне од најлепших љубавних песама у нашој поезији.

Н. П.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести