Божо Врећо инсистира на причи да је болестан

“Шпанска серија” се наставља. Божо Врећо, несуђена Коштана у истоименој представи која је

своју премијеру требала да има у петак на фестивалу “Пургаторије” у Тивту, а на јесен у Новом Саду, у име копродуцената из Студентског културног центра и Српског народног позоришта, са јавношћу се и даље дописује преко Фејсбука, а најновије вести преноси Танјуг.

- Имам епилепсију и, ако ме продуценти туже, имаће случај на суду против болесног човјека - написао је познати интерпретатор севдалинки из Босне и Херцеговине, поводом најаве тужбе продуцената представе „Коштана” Боре Станковића, у режији Кокана Младеновића. - Све што сам имао рећи већ сам рекао. Изашао сам из пројекта, јер ме је исцрпео, угрозио моје здравље. Имам епилепсију и у таквој ситуацији, уколико дође до суда, имаће борбу са болесним човјеком. Срамота! Јако сам лоше и сад једино што желим јесте да се осјећам боље и снажно за све што слиједи. Ја сам по уговору пристао на износ којим је легитиман излазак у случају било каквог проблема, а посебно здравственог. Но, изгледа да људски живот ништа не вриједи, и то није довољно. Шта би било да сам умро? Тек тада је у реду? Страшно!

Продуцентски тим сматра да је напуштањем пројекта, Врећо грубо прекршио прихваћени и потписани уговор, норме етике и професионализма, због чега продуценти најављују пријаву пред надлежним органима због нанете штете целокупној продукцији, тражећи заштиту ауторских и сродних права свих ангажованих појединаца, међу којима је много истакнутих уметника из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

У међувремену, баратајући незваничним информацијама, медији су се позабавили и узроцима Врећовог напуштања тим “Коштане”, нагађајући да је то било усред ноћи, без трага и гласа. Клупко је почело да се одмотава и у вези процеса рада, током којег је, наводе неки, Врећо глумио само звезду, али не и Коштану, а као спорно, спомиње се и фамозно бријање браде...  

У позоришту се зна да је отказивање представе, а камоли премијере, израз тешке нужде или више силе. На естради је, пак, другачије.

Сада, спасавајући што се спасти може, не би било нелогично да се потврде гласине да ће Коштану заиграти Емина Елор, иначе већ чланица реномираног мешовитог уметничког ансамбла представе, која је пре неколико година у Народном позоришту Суботица већ играла овај лик, у представи коју је режирао Андраш Урбан.

И. Б.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести