Две карте за „Бору Шнајдера”

Представа “Развојни пут Боре Шнајдера” Александра Поповића, у режији и адаптацији Предрага Штрпца, биће изведена у уторак на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта, с почетком у 19.30 часова.

У представи играју: Радоје Чупић, Страхиња Бојовић, Мирослав Фабри, Стефан Јуанин, Игор Павловић, Душан Вукашиновић, Александра Плескоњић, Тијана Максимовић, Марија Меденица и Тијана Марковић.

Ово, по многима ремек-дело Александра Поповића, иронична је и сатирична сага о Бори Шнајдеру, а, како додаје драматург Светислав Јованов, “представа коју режира Предраг Штрбац интерпретира Бору и његове сапа(у)тнике као учеснике вечно обнављаног чуда полтронства, неуништиве превртљивости нашег ’малог човека’ – као особине којој време може само да промени облик, док она постаје све више сила која обликује и само време. Комбинујући токове ’велике историје’ са микро-причом Бориног метеорског развоја и краха, ова интерпретација тежи да Поповићевог антијунака предочи не само као ’тамну страну’ свију нас, већ, нажалост, понекад и као једину страну”.

Читаоцима “Дневника” поклањамо две карте за ову представу. Добиће их читалац који се у уторак од 12 до 12.15 часова јави на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитник ће улазнице моћи да подигне данас на портирници “Дневника”. 

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести