Евелин Березовски свира Рахмањинова

Фебруарски циклус концерата Музичке омладине Новог Сада отвара следећег уторка Вече италијанске музике, које приређују оркестар пијанисте Александра Дујина и вокална солисткиња Тања Сенић.

Публика ће тог 14. фебруара имати прилике да ужива у чувеним канцонама, али и неким мање познатим, а неоправдано запостављеним италијанским песмама.

У наступу Трија пијанисте Дежеа Олаха из Мађарске, у којем су још бубњар Андраш Печек Лакатош и контрабасиста Петер Олах, 18. фебруара на броду “Цепелин” чућемо спој Бартокове и yез музике. Овај трио извешће Бартокову музику, односно своје рефлексије на „Шест румунских народних игара” Беле Бартока. Концерт се реализује захваљујући помоћи Мађарске амбасаде и Мађарског института за културу, а улаз је слободан.

Нови симфонијски оркестар “Макрис”, добитник награде „Оркестар године” часописа Музика класика, наступиће 19. фебруара у Синагоги, под диригентским вођством Предрага Госте, са пијанисткињом Евелин Березовски, талентованом наследница великог Бориса Березовског.

– Евелин Березовски ће се представити први пут публици у Србији, свирајући грандиозно дело – Концерт за клавир и оркестар бр. 3 у д-молу Сергеја Рахмањинова. Исте вечери слушаоце очекују и дела из мјузикала “Фантом из опере” и “Залеђени град”, као и композиције познатих класичара - напомињу у МОНС -у.

Поред ових концерата, Музичка омладина Новог Сада најављује за 24. фебруар у Градској кући промоцију књиге Марије Маглов “The best of: уметничка музика у ПГП-у”.

Улазнице за концерте 14. и 19. фебруара стају 500 динара и продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/3), од 8 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања.

Н. П-ј.

У марту концерт за Сергеја

Музичка омладина Новог Сада најављује и хуманитарни концерт за Сергеја Андрејевића који ће бити одржан 4. марта, са бројним познатим извођачима. Наступиће ЈУ група, Дадо Топић, Драгољуб Ђуричић и Балканска лавина, Тања Бањанин, Генерација 5, Александар Дујин, Валентино, Бојан Маровић, Вања Радовановић и Шобић трибјут бенд.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести