Култура - Филм

Култура / Филм Снима се серија О ЖИВОТУ ЕМАНУЕЛА и БРИЖИТ МАКРОН: Интригантна ЉУБАВНА ПРИЧА добија своју ЕКРАНИЗАЦИЈУ у Француској
Се­ри­ја о жи­во­ту фран­цу­ског пред­сед­ни­ка Ема­ну­е­ла Ма­кро­на и ње­го­ве су­пру­ге Бри­жит под на­зи­вом „Bri­git­te, une Fem­me Li­bre” тре­ба­ло би уско­ро да се сни­ма у Фран­цу­ској.
Култура / Филм ЈАНА МАРИЧИЋ, РЕДИТЕЉКА Говорити о сексу слободно, али стручно
Нова представа Позоришта младих “Секс за почетнике”, настала по истоименој књизи Јасминке Петровић, у режији Јане Маричић, која ће имати премијеру 27. априла, намењена је тинејџерима, и чини се да је преко потребна овом узрасту, јер се о овој теми њима мало говори, а очигледно је да се то мора.
Video
Култура / Филм МНОГО ГОДИНА КАСНИЈЕ, ПРЕД ВОДОМ ЗА СТРЕЉАЊЕ.. На Нетфликс стиже адаптација Маркесових "Сто година самоће" (ВИДЕО)
На Нетфликс стиже адаптација чувеног романа "Сто година самоће" Габријела Гарсије Маркеса.
Video
Култура / Филм (ВИДЕО) НИШТА ОД ЛАБУДОВЕ ПЕСМЕ, за сада... Тарантино одустао од „ФИЛМСКОГ КРИТИЧАРА“, филма који је требало да буде његов последњи
Квентин Тарантино одустао је од планова да сними "Филмског критичара" (The Movie Critic), што је раније најављивао као свој последњи филм у ком ће се наћи у улози редитеља.
Култура / Филм СКОРСЕЗЕ СНИМА БИОГРАФСКИ ФИЛМ О СИНАТРИ Ди Каприо у главној улози
Редитељ Мартин Скорсезе је наставио са плановима да сними биографски филм о певачу Френку Синатри, са глумцем Леонардом Дикапријем у главној улози. Скорсезе је неколико пута најављивао филм о Синатри, али наилазио је на препреке од стране Тине Синатре, кћерке чувеног певача, која поседује права на музику Френка Синатре.
Photo
Култура / Филм ЦРНО-БЕЛИ ОМАЖ МИЋИ ПОПОВИЋУ И ЖИКИ ПАВЛОВИЋУ! Код Новог Сада ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ НОВОГ ФИЛМА „ИЗЛЕТ”: Биће то почаст великим епохама наше културе
Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља Ненада Павловића.
PhotoVideo
Култура / Филм (ФОТО, ВИДЕО) KAКАВ ДВОЈАЦ Нећете веровати који ГЛУМАЧКИ ПАР ће играти у римејку ХИТ КОМЕДИЈЕ "Голи пиштољ"! Потпуно НЕОЧЕКИВАН кастинг
Звезда "Чувара плаже" се после вишегодишње паузе враћа на биоскопско платно у римејку хит филма из осамдесетих "Голи пиштољ", у ком ће играти уз Лијама Нисона.
Култура / Филм Хоће ли СНАГА ЉУБАВИ победити ЗЛО: „ЗАКОПАНЕ ТАЈНЕ” се враћају на мале екране а ова НАША ЧУВЕНА ГЛУМИЦА се придружује екипи серије 
Након шокантног завршетка друге сезоне – када је Лала сазнала за нову Балшину прељубу са Ренатом и затражила развод, када је Гуја био на корак до сазнања ко му је отац, а Тадија сазнао да му је Виктор син – трећа и финална сезона хит серије Жарка Јокановића „Закопане тајне“ почиње са емитовањем 22. априла у 22 часа на Пинку, и доноси разрешење бројних породичних тајни и нерашчишћених односа јунака који су ушли у срца гледалаца широм региона.
Култура / Филм ОРУЖАРКА ЗА УБИСТВО ЖЕНЕ НА СНИМАЊУ ДОБИЛА МАКСИМАЛНУ КАЗНУ Алека Болдвина суђење тек чека
Оружарка у филму "Рђа" ("Rust") Хана Гутијерез-Рид која је прошлог месеца проглашена кривом за убиство из нехата сниматељке Халине Хачинс, осуђена је у суду у Новом Мексику на 18 месеци затвора, што је била максимална казна, рекла је судија.
PhotoVideo
Култура / Филм Црно-бели РИПЛИ осваја мале екране: Ендрју Скот је нови „Талентовани господин Рипли”
На Нетфликс је 4. априла стигла дугоочекивана мини-серија „Рипли” настала по  књизи Патрише Хајсмит из 1955. године.
Култура / Филм МЛАДЕН ЂОРЂЕВИЋ О СВОМ ФИЛМУ „РАДНИЧКА КЛАСА ИДЕ У ПАКАО” Код нас се одлучује на славама и у кафанама
Иако је избор филмова са ФЕСТ-а у новосадској „Арени“ сваки дан пратио трејлер за филм „Радничка класа иде у пакао“ Младена Ђорђевића, прилику да овај филм и види публика у Новом Саду имала је тек средином прошле недеље.
Video
Култура / Филм СВИ СУ ИХ ОБОЖАВАЛИ Ево како данас изгледају Ненад и Мића, МУЗИЧАРИ из "Ко то тамо пева"! Нећете ВЕРОВАТИ чиме се један од њих бави (ФОТО, ВИДЕО)
Домаћу кинематографију обележио је филм "Ко то тамо пева" у ком су између осталог играли и Миодраг Мића Костић и Ненад Костић.
PhotoVideo
Култура / Филм ПРЉАВИ ХАРИ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ Ретко појављивање КЛИНТА ИСТВУДА у јавности после дуже времена! Ево како ГЛУМАЧКА ЛЕГЕНДА изгледа пред 94. рођендан! (ФОТО, ВИДЕО)
Легендарни глумац и редитељ Клинт Иствуд уочи свог 94. рођендана појавио се на догађају у Калифорнији.
Култура / Филм РЕНЕ ЗЕЛВЕГЕР ОПЕТ У ПОТРАЗИ ЗА ЉУБАВЉУ Четврти наставак филма БРИЏИТ ЏОНС у фебруару 2025.
Четврти наставак филма о Бриџит Џонс с Рене Зелвегер у главној улози, премијерно ће се приказати 14. фебруара 2025, потврдио је филмски студио Universal.
Култура / Филм У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЛЕКЦИЈИ КАНСКОГ ФЕСТИВАЛА Звучна имена и филмови
У управо објављеној такмичарској селекцији предстојећег 77.Канског фестивала, који ће бити одржан од 14. до 25.маја, нашли су се филмови Френсиса Форда Кополе („Мегалополис“),Јоргоса Лантимоса („Kings Of Kindness“, са глумицом Емом Стоун), Дејвида Кроненберга („The Shrouds“), Пола Шредера („Oh Canada“), са Џејкобом Елордијем, Умом Турман и Ричардом Гиром), и Пaола Сорентина, међу 19 одабраних. 
Култура / Филм Глумци „САБЉЕ” награђени престижном НАГРАДОМ У КАНУ: Прича о убиству премијера Зорана Ђинђића раме уз раме са СВЕТСКИМ СЕРИЈАМА
Серија „Сабља“, која је протекле седмице премијерно приказана на Канском фестивалу серија, у чувеној дворани „Лимијер“ и то раме уз раме уз најбоље телевизијске наслове из целог света, награђена је за најбољу глумачку интерпретацију читавог ансамбла. 
Video
Култура / Филм НОВОСАДСКА ПРЕМИЈЕРА НОВОГ ФИЛМА МЛАДЕНА ЂОРЂЕВИЋА Најбољи у региону
Након светске премијере на филмском фестивалу у Торонту и приказивања на међународном филмском фестивалу Фест, одржаће се и новосадска премијера филма „Радничка класа иде у пакао“ Младена Ђорђевића. Пројекција овог изузетно интригантног остварења биће одржана у биоскопу „Арена синеплекс“, вечерас у 19 сати, у организацији „Оф - Нови Сад“.
PhotoVideo
Култура / Филм КУЛТНИ ФИЛМ „ПРАВНА ПЛАВУША” ПОСТАЈЕ ТВ СЕРИЈА: Ел Вудс се враћа на Харвард
Романтична комедија „Правна плавуша” која је, када се 2001. појавила, одмах постала култни филм, после више од 20 година добија својеврсни наставак, али не у виду филма, већ кроз серију.
Култура / Филм "ДИАГОНАЛЕ" У ГРАЦУ: Жилник као јунак
На овогодишњем филмском фестивалу у Грацу, који је претежно посвећен новим аустријским продукцијама и њиховим светским премијерама, проналазимо два имена српских редитеља пореклом из Војводине. То су Горан Ребић, члан жирија, те Желимир Жилник, који је са филмом „Unter Denkmalschutz - Под споменичком заштитом“из 1975. био део фестивала у категорији „Филмска историја: први кораци“.
Култура / Филм Магична серија „ИЗГУБЉЕНА ДЕВОЈКА” данас премијерно на каналу SciFi: Задивљујући СВЕТ ВИЛА
Канал SciFi данас почиње емитовање популарне серије „Изгубљена девојка” (Lost Girl), од 20.00 часова.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести